Controalele la posesorii de câini și informarea cetățenilor continuă

Controalele la posesorii de câini și informarea cetățenilor continuă

Campania de conștientizare a cetățenilor care dețin câini, în vederea sterilizării și microcipării continuă. Ieri, reprezentanții instituțiilor partenere s-au întâlnit pentru o ședință de analiză și bilanț în urma căreia s-a stabilit că săptămâna viitoare vor fi făcute recontroale pe străzile unde cetățenii au primit avertismente. În paralel, alte zone vor fi verificate și proprietarilor de câini nesterilizați li se va pune în vedere să intre în legalitate.
De asemenea, la întâlnirea de ieri au fost luate în calcul și alte măsuri complementare în problema câinilor fără stăpân și a stopării înmulțirii necontrolate, dar s-a discutat și despre o serie de demersuri ce pot fi făcute, cu scopul diminuării cuantumului amenzilor care la această oră este foarte mare. Conform legii, toți câinii cu stăpân, fără valoare chinologică (fără pedigree), trebuie să fie microcipați și sterilizați, amenzile fiind cuprinse între 5.000 și 10.000 lei pentru nemicrocipare și între 5.000 și 12.000 de lei pentru nesterilizare.
Tot ieri, au fost împărțite pliante de informare și s-a discutat cu cetățenii din cartierul Teatrul de Vară, respectiv străzile: Mărășești, Mărăști, Oituz, Uzunu, Baciu, Șelari, Dimitrie Cantemir, Plugari, Baciu, Gorneni, Transilvaniei, Banat, Dan Lucan, Ion Ignat.
Astfel, cetățenii municipiului Giurgiu care dețin câini nesterilizați și nemicrocipați sunt rugați, o dată în plus, să intre în legalitate și să își îndeplinească obligațiile pentru ca în acest mod.
Campania a fost derulată la inițiativa Primăriei Giurgiu și s-au alăturat Inspectoratul Județean de Jandarmi, Inspectoratul de Poliție Județean Giurgiu prin Biroul pentru Protecția Animalelor și Biroul de Ordine Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Giurgiu, Consiliul Județean și Direcției Poliției Locale.
Până în prezent au fost acordate sancțiuni contravenționale cu amendă și avertisment și mai urmează și în perioada următoare.

Ultima modificare: 25.10.2023 – 12:21 de către Administrator

Anteriorul Intervenție de urgență în zona Parcului Alei

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.