A doua etapă a dezinsecției aeriene a început în această dimineață

A doua etapă a dezinsecției aeriene a început în această dimineață

A doua etapă a dezinsecției aeriene a început în această dimineață, în prezența jurnaliștilor care au fost martorii întregului proces, încă de la ora 5.00 dimineața, în zona Malu Roșu, dar și a conducerii Primăriei Giurgiu reprezentată de primarul Adrian Anghelescu și de viceprimarul Ionel Muscalu.
După prepararea substanței de către angajații Giurgiu Servicii Publice și pregătirea aparatului de zbor, în jurul orei 5.30 a început efectiv dezinsecția aeriană, respectiv cele cinci zboruri programate pentru astăzi, urmând ca mâine să mai fie efectuate alte patru zboruri.
Directorul adjunct al GSP, Emil Epure, a explicat că sunt utilizate substanțele avizate și autorizate, în concentrație maximă de 0.8%, astăzi, în cele cinci zboruri fiind vorba despre Solfac, iar mâine dimineață, vor fi efectuate patru zboruri ce vor pulveriza Amplat și Vectobac, acestea fiind recomandate pentru combaterea insectelor dăunătoare precum ţânţari, căpuşe, muşte etc. Pulverizarea se face pe o suprafaţă de 1.500 hectare din aria administrativ teritorială a municipiului Giurgiu (intravilan şi extravilan), numai dimineața pentru că, așa cum a explicat Emil Epure, sunt substanțe de contact care nu au efect la peste 25 de grade Celsius.
“Vă mulțumesc pentru faptul că sunteți astăzi aici ca să se convingă giurgiuvenii că facem tot ce putem, atât la sol, cu tunul, dar și aerian ”, a declarat la fața locului primarul Adrian Anghelescu care a vorbit și despre planul național de combatere a țânțarilor pe toată lunca Dunării, de la vecinii bulgari.
“Aș fi vrut să avem și noi un astfel de program național astfel încât să acționeze și comunele învecinate”, a conchis primarul Adrian Anghelescu, subliniind că în acest mod, altele ar fi fost efectele.
Despre transparența și corectitudinea procesului de dezinsecție a făcut referire și viceprimarul Ionel Muscalu, care a mulțumit reprezentanților mass-media pentru prezența matinală.
“Ați văzut cu toții că soluțiile sunt reale, utilizate și avizate, ați văzut cum s-a preparat, aici, la marginea orașului, unde e plin de țânțari, sursa fiind zonele cu apă, pădurea, Dunărea.”
Până în prezent, costurile cu dezinsecția suportate de municipalitatea din Giurgiu, singura care a acționat pe partea română, în județul nostru, se ridică la circa 300.000 de lei.

Ultima modificare: 06.07.2023 – 12:36 de către Administrator

Anteriorul A doua etapă a dezinsecției aeriene la Giurgiu (video)

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.