Proiecte pentru ”O regiune mai verde”

Proiecte pentru ”O regiune mai verde”

Ședința comună româno-bulgară ce a avut loc în data de 22 iunie 2023, la Ateneul ”Nicolae Bălănescu” a fost precedată de o întâlnire, în sala de consiliu a primăriei Giurgiu, între factorii decizionali ai celor două regiuni, Giurgiu și Ruse.
Tema principală a întâlnirii au consituit-o proiectele transfrontaliere ce pot fi depuse prin intermediul Programului INTERREG VI-A. Ianca Meca, directorul Direcției Programe Europene din cadrul primăriei Giurgiu a adus în discuție ideea depunerii unui proiect, prin intermediul Axei 2.2. O regiune mai verde, Obiectiv specific 2.7. Creșterea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi, inclusiv în zonele urbane, precum și reducerea tuturor formelor de poluare.
Ideea de proiect, care de altfel a fost susținută și de primarul muncipiului Giurgiu Adrian Anghelescu, dar și de către Pencho Milkov, primarul orașului Ruse, vizează modernizarea a două parcuri din Giurgiu și Ruse, fiind propuse Parcul Alei, Parcul CF și Parcul Prietenia, inclusiv lacul.

Ultima modificare: 23.06.2023 – 11:01 de către Administrator

Anteriorul Ședință comună româno-bulgară (video)

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.