Astăzi, 29 iunie, țările din bazinul fluviului Dunărea sărbătoresc Ziua Dunării

Astăzi, 29 iunie, țările din bazinul fluviului Dunărea sărbătoresc Ziua Dunării

Astăzi, 29 iunie, țările din bazinul fluviului Dunărea sărbătoresc Ziua Dunării, tema aleasă pentru anul acesta fiind Keep the Danube Blue – Să păstrăm Dunărea albastră.
Pentru a atinge acest obiectiv, atât autoritățile cât și cetățenii trebuie că contribuie responsabil, să ia măsuri și să lanseze activități de protecție, igienizare ori chiar de amendare a celor care schimbă culoarea Dunării, prin deșeurile sau poluatorii pe care îi varsă în apele fluviului.
Această zi este marcată așadar în toate cele 14 țări din bazinul Dunării, adică de aproximativ 79 de milioane de oameni din: Austria, Bulgaria, Croația, Cehia, Germania, Ungaria, Moldova, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina, Bosnia și Herțegovina și Muntenegru. La Giurgiu, a avut loc în avans, o masă rotundă a Comitetului de Bazin Arges-Vedea, prilejuită de această zi, cu participarea autorităților din regiune și nu în ultimul rând a copiilor care au desfășurat activități conexe inedite în Portul Giurgiu.
La această dată, în 1994, se semna la Sofia Convenția privind Cooperarea pentru Protecția și Utilizarea Durabilă a Fluviului Dunărea (ICPDR), iar Ziua Dunării a fost celebrată pentru prima dată în 2004, la 10 ani de la semnarea Convenției.

Ultima modificare: 29.06.2023 – 09:34 de către Administrator

Anteriorul Activitățile de dezinsecție au fost intensificate

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.