Lansare de elită, la Giurgiu

Lansare de elită, la Giurgiu

Volumul “O istorie a construcțiilor navale la Giurgiu ” scris de Gabriel-Felician Croitoru, apărut la Editura Muzeului Național al Marinei Române din Constanța, sub egida și cu sprijinul Ligii Navale Române, va fi lansat astăzi, la Giurgiu, la Ateneul „Nicolae Bălănescu” începând cu ora 12.00.
Lucrarea va fi prezentată, așa cum anunță autorul, de comandantul Laurențiu Mironescu, președinte al Ligii Navale Române, dr. Carmen Irène Atanasiu, expert patrimoniu tehnic naval, vicepreședinte al Ligii Navale Române și redactor-șef al revistei „Marea Noastră” și comandor Marius-Laurențiu Rohart, directorul Muzeului Național al Marinei Române din Constanța și al Editurii M.N.M.R.
Rolul de gazdă și moderator îi va reveni domnului Ionel Muscalu, administratorul public al municipiului Giurgiu, la rândul său scriitor și om de cultură.
Gabriel-Felician Croitoru aduce în atenția publicului în cele 400 de pagini ale volumului istoria construcțiilor navale la Giurgiu, începând de la prima atestare a acestora până în zilele noastre, volumul fiind ilustrat cu peste 60 de fotografii și planșe și cuprinzând un glosar extrem de util cititorilor.
Autorul a mai publicat până în prezent volumele:
➡️“Giurgiu sub administraţie otomană (secolele XV-XIX);
➡️Biserica „Sfânta Treime” şi cartierul Smârda din Giurgiu (coautor Bogdan Niculae);
➡️Giurgiu văzut de alţii;
➡️Evoluţia portului Giurgiu de la origini până în 1945.
În plus, Gabriel-Felician Croitoru este autorul a numeroase articole istorice, recenzii și studii de specialitate, licenţiat în Istorie, tema susţinută fiind “ Evoluţia portului Giurgiu de la origini până în 1945”, masterand al Facultăţii de Informaţii din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul” Bucureşti și nu în ultimul rând doctorand al Şcolii Doctorale „Istorie, Cultură, Civilizaţie”, Facultatea de Istorie şi Filosofie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, cu tema Giurgiu sub administraţie otomană (secolele XV-XIX).

Ultima modificare: 10.02.2023 – 10:00 de către Administrator

Anteriorul Fă și tu primul PAS în implementarea Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.