„Danube in the classroom” și la Giurgiu, la Liceul Maiorescu

„Danube in the classroom” și la Giurgiu, la Liceul Maiorescu

Elevi de clasa a IX-a și a X -a de la Colegiul Național Ion Maiorescu au participat astăzi la o interesantă și interactivă activitate – Danube in the classroom, în cadrul proiectului internațional “Flowing in the Danube” implementat de Rețeaua Dunării/Casa Europeană din Budapesta.
Așadar, astăzi, timp de aproape o oră, elevii giurgiuveni au discutat despre Dunăre, priorități de dezvoltare în regiune, oportunități și particularități, avantajele apartenenței la Uniunea Europeană și au lucrat în echipe pe aceste teme.
Cuvintele cheie identificate drept beneficii ale României ca stat comunitar sunt: conectare internațională, justiție Europeană, stabilitate, dezvoltare și unitate!
Astfel de ateliere de comunicare sunt găzduite în toate orașele incluse în proiect, părerea tinerilor fiind extrem de valoroasă din perspectiva organizatorilor.
De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu și administratorul public, Ionel Muscalu, au participat la Bruxelles, într-o vizită de lucru, între 7-10 noiembrie 2022, în care s-a discutat despre rolul coeziunii europene și în regiunile și orașele riverane unde trebuie să avem instituții capabile să îndeplinească obiectivele aducătătoare de dezvoltare economică și socială.
Proiectul ”Flowing in the Danube” a fost făcut cunoscut publicului giurgiuvean încă din această vară, în Parcul Alei, care a găzduit pentru câteva ore, un stand de informare a proiectului.
Pe tot parcursul sesiunii de informare au fost purtate discuții informale cu peste 30 de giurgiuveni de toate vârstele în ceea ce privește cooperarea și posibilitățile pe care le oferă Dunărea, iar principala axă de investiții pe care au votat-o giurgiuvenii a fost educația.
Datele colectate din orașele dunărene au fost integrate într-un raport de proiect ce a fost prezentat Comisiei Europene în Bruxelles.
Anul 2022 a fost declarat de Uniunea Europeană Anul European al Tineretului.

Ultima modificare: 20.12.2022 – 20:49 de către Administrator

Anteriorul Ședința ordinară a Consiliului Local Giurgiu 20.12.2022 (video)

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.