Puternici. Împreună. (Împreună suntem mai puternici)

Puternici. Împreună. (Împreună suntem mai puternici)

„The Flowing in the Danube” este un proiect internațional care reunește municipalitățile locale din 7 țări (Austria, Bulgaria, Croația, Germania, Ungaria, Slovacia și România) din regiunea Dunării. Acest proiect își propune să evidențieze importanța cooperării regionale și să sublinieze utilitatea și necesitatea reducerii deosebirilor dintre regiuni folosind potențialul Fondului de Coeziune.

 Prima parte a proiectului a inclus calatorii pe Dunăre, de la Ulm (Germania), Krems (Austria), Komarno – Komarom (Slovacia – Ungaria), Mohacs (Ungaria), Vukovar (Croația), Vidin (Bulgaria), Calafat (România), Ruse (Bulgaria) și Giurgiu (România) pentru a întâlni localnicii în locuri publice precum o piață, un parc sau la un festival local.

În baza experiențelor acumulate, o vizită de studiu a reprezentanților locali de top a fost efectuată la Bruxelles în perioada 7 – 10 noiembrie 2022. Grupul s-a întâlnit cu reprezentanți ai instituțiilor UE, inclusiv Parlamentul European, Comisia Europeană, Comitetul Regiunilor și Comisia Economică și Comitet Social European. O vizită a fost efectuată de asemenea la Reprezentanța de stat a Baden-Württemberg la Bruxelles.

Unele dintre concluziile comune ale acestor întâlniri au fost:

· instituțiile de la Bruxelles sunt deschise să se angajeze în dialog direct și cooperare cu autoritățile locale,

· pentru a realiza acest lucru sunt necesare eforturi comune ale acestor autorități locale,

· eficiența acestor eforturi locale ar putea fi crescută semnificativ prin implicarea altor părți locale interesate, cum ar fi sectorul de afaceri, mediul academic sau organizațiile societăților civile.

Reducerea diferențelor din regiunea Dunării necesită un dialog intens: instituțiile europene ar trebui să depună un efort deosebit pentru a ajunge la un nivel local și să înțeleagă și să răspundă nevoilor și realităților regionale, și în același timp, comunitățile locale și regiunile ar trebui să își lărgească orizonturile și să aibă o abordare europeană.

Participanții au fost de asemenea, de acord, că Dunărea are un potențial ascuns neutilizat, în special partea inferioară a fluviului: cooperarea transfrontalieră, sprijinirea afacerilor locale și turismul rural sunt doar câteva domenii de menționat.

Acest proiect ar rămâne un vis fără implicarea localnicilor. Pentru a-i face conștienți de posibilități este nevoie de o comunicare locală eficientă.

Proiectul Flowing in the Danube este cofinanțat de Uniunea Europeană.

Ultima modificare: 15.11.2022 – 12:31 de către Administrator

Anteriorul Vino sâmbătă, 𝟮𝟲 𝗻𝗼𝗶𝗲𝗺𝗯𝗿𝗶𝗲, să plantezi un mix de minim 5.000 de puieți de diverse specii pe o suprafață de 1 hectar la Giurgiu, pe malul Canalului Cama.

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.