DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

În ediţia online a publicaţiei ”Opinia giurgiuveanului” de luni, 31.10.2022, a fost publicat, articolul ”Da`, dacă primarul era medic ginecolog…” care conține informații false, tendenţioase şi denigratoare cu scopul de a induce în eroare opinia publică. Stilul abordat este repugnant şi lipsit de etică, mai mult decât atât, articolul a creat condițiile pentru ca mai mulţi cetăţeni să-și formeze și să-și exprime o falsă impresie asupra moralității angajaților primariei, folosindu-se cuvinte ce depăşesc limitele unei abordări ce ar trebui să conţină un minim de decenţă.
‼️Atragem atenția asupra faptului că libertatea de a informa pe care presa o deține, nu reprezintă un drept nelimitat ci, dimpotrivă, presupune responsabilitate, iar din punct de vedere deontologic, necesită o minimă documentare. În acest context, menționăm că Primăria municipiului Giurgiu nu a fost contactată pentru a oferi un punct de vedere, înaintea publicării materialului despre care facem referire.
➡️În momentul în care informarea cuprinde elemente false, denigratoare si de natura a incita la ură si la nerespectarea prezumţiei de nevinovăţie, se naște dreptul persoanei prejudiciate de a solicita tragerea la raspundere a celor care săvârşesc asemenea fapte.
Aşadar, am transmis redacției spre publicare următorul DREPT LA REPLICĂ:
‼️Cu referire la paragraful: „Zilele trecute, domnul primar Adrian Anghelescu – slăvit fie-i numele – a aprobat Proiectul Tehnic (PT) pentru proiectul „Amenajare spațiu de agrement adiacent Veriga” – cod SMIS 126029, un proiect câștigat în mandatul primarului Barbu, dar rămas, din motive doar de municipalitate știute, la stadiul de Studiu de Fezabilitate (SF).” ➡️ Domnul primar, Adrian Anghelescu a iniţiat proiectul de hotărâre, iar cei care au aprobat sunt consilierii locali. Proiectul a fost pregatit în mandatul fostei administraţii, depus tot în acea perioadă pentru finanţare, iar până în anul 2021, atunci când a fost semnat contractul de finanţare (de menţionat este faptul că finanţarea a fost semnată în mandatul actualei administraţii), proiectul a stat în evaluare la nivel de ADR .
‼️„Ei bine, cel mai bun primar dintre aviatori și cel mai bun aviator dintre primari, surprinzător, continuă proiectul și chiar majorează valoarea acestuia de la 3 milioane de euro, la 4 milioane de euro.
Totul bine și frumos, doar că, la o privire mai atentă, observăm că aviatorul nostru și-a pus amprenta pe Proiectul Tehnic (PT).
Stiți cum e: “Dom’le, eu dau banu, da’ mi faci lucrarea cum vreau eu…” – așa se face că în caietul de sarcini descoperim următorul text – care frizează ridicolul – la specificațiile tehnice:…” ➡️ După semnarea contractului de finanţare, s-a trecut la următoarea etapă, respectiv realizarea proiectului tehnic cu toate detaliile de execuţie, iar caietul de sarcini despre care se face vorbire este pe specialităţi, care face parte integrantă din proiectul tehnic şi care detaliază ceea ce s-a propus în studiul de fezabilitate, care a fost elaborat în 2018 şi depus pentru finanţare în 2019, adică în mandatul fostei administraţii. „Ridicolul” la care faceţi referire trebuia să-l scoateţi în evidenţă, în anul 2019, atunci când consilierii locali au aprobat prin hotărâre de consiliu, studiul de fezabilitate ce conţinea aceleaşi specificaţii tehnice. Iar dacă vorbim despre amprentă, aceasta a fost pusă încă din anul 2018, atunci când a luat naştere acest proiect.
🔵Pe înţelesul tuturor, proiectul tehnic însoţit de caietul de sarcini pe specialităţi care face parte integrantă din acesta, aprobat de curând de către consilierii locali, nu face decât să detalieze ceea ce s-a propus în studiul de fezabilitate depus în anul 2019.
‼️Pentru a întări cele expuse şi pentru ca cititorii să înţeleagă faptul că specificaţiile tehnice ale ansamblului de joacă au fost preluate şi detaliate din studiul de fezabilitate depus în anul 2019 spre finanţare, atașăm acestei postări fotografii extrase din cererea de finanţare, dar şi din studiul de fezabilitate.
🔵Nu în ultimul rând, precizăm că fotografiile preluate de către dumneavoastră şi postate în articol nu sunt în concordanţă cu realitatea proiectului ce urmează să fie derulat de către Primăria municipiului Giurgiu.
Vă stăm la dispoziție pentru orice informații pe acest subiect și vă rugăm, ca de fiecare data când situația o impune, să solicitați și punctul de vedere al instituţiei noastre, potrivit regulilor/cutumelor deontologice.

Ultima modificare: 01.11.2022 – 08:14 de către Administrator

Anteriorul Agentul termic a fost livrat către spital și unitățile de învățământ, iar începând de mâine, 1 noiembrie și către populație

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.