DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

În publicația online ”Opinia Giurgiuveanului” de marți, 09.08.2022, a fost publicat, articolul ”Municipiul Giurgiu, la tarabă”, un pamflet menit să manipuleze opinia publică, care conține o serie de informații false și denigratoare și care implicit, deformează realitatea.
✅Prin urmare, primarul municipiului Giurgiu Adrian Anghelescu a transmis redacției spre publicare următorul
DREPT LA REPLICĂ:
✅Pentru o bună înțelegere a situației ”Vânzării la tarabă a municipiului Giurgiu” și pentru ca giurgiuvenii să beneficieze de informații reale, cu referire la paragraful ” Se vinde totul. Pe bucăți, la felie… Cui vrea să cumpere… Se aude că în curand va scoate la vânzare… Primăria. Se lucrează la proiectul de hotărâre…”, vă scot în evidență faptul că potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, vânzare înseamnă ”procesul de schimb al unor mărfuri, corporale și necorporale, contra unei sume de bani, numită preț”. Așadar, termenul ”vânzare”, în acest context, a fost folosit pentru a manipula cetățenii, și nicidecum pentru o informare pertinentă a cetățenilor care au simțul rațiunii pentru înțelegerea adevărului.
✅”În sedința extraordinară de luni, 8 august, bazinul de înot didactic a fost trecut cu acte în regulă la Consiliul Județean. Pentru că, nu-i așa, Primăria nu are bani…” – Bazinul de înot didactic este o investiție a Companiei Naționale de Investiții, realizată pe terenul Primăriei municipiului Giurgiu. Scopul transferului către Consiliul Județean Giurgiu este ca, inclusiv elevii din județul Giurgiu și nu doar din municipiul Giurgiu, să beneficieze de activitățile didactice care se vor desfășura acolo. Mai mult de atât, Consiliul Județean Giurgiu va investi în vederea amplasării unor pompe de căldură și panouri fotovoltaice pentru încălzire. Reiterez că, vânzarea presupune încasarea unor sume de bani, în schimbul cedării unui bun, iar municipalitatea a transferat bazinul de înot către Consiliul Județean cu titlu gratuit, o hotărâre benefică și care va aduce plusvaloare comunităților din municipiul și județul Giurgiu. De asemenea, un lucru foarte important de adăugat este acela că, fie că este vorba de Primărie sau Consiliul Județean, ambele instituții aparțin comunității giurgiuvene, atât din județ, cât și din oraș. Nu vă sunt de ajuns 30 de ani de conflicte între aceste două instituții?!!!
✅”Se vinde totul. Pe bucăți, la felie… Cui vrea să cumpere… Se aude că în curand va scoate la vânzare… Primăria. Se lucrează la proiectul de hotărâre…” – Primăria este a cetățenilor și așa va rămâne și, din nou, atrag atenția asupra cuvântului ”vânzare”, care este tendențios și folosit pentru a discredita conducerea primăriei.
✅”A vândut Apa Service către Consiliul Județean – așadar, prețul apei îl va face CJ pentru cetățenii din municipiu)” – Este vorba despre vânzarea a doar 15% din valoarea acțiunilor pe care o deține Primăria, acțiunile fiind vândute pentru ca ADI-ul înființat să intre în legalitate, să funcționeze în parametrii constituirii, adică la nivel Regional și pentru ca localitățile incluse în ADI să beneficieze de modernizarea rețelelor de apă și canal, așa cum de altfel a beneficiat și municipiul Giurgiu. Referitor la prețul metrului cub de apă, este foarte important ca cetățenii să știe că acesta nu este stabilit nici de Primăria municipiului Giurgiu și nici de Consiliul Județean Giurgiu. Prețul este reglementat și avizat întotdeuana de către ANRSC. Consiliul Județean Giurgiu are dreptul la un singur vot în acest proces al stabilirii prețului.
✅”Terenul din bazinul Veriga a trecut la APDF” – Tot pentru un scop benefic cetățenilor giurgiuveni. Concret, terenul a fost dat în folosință gratuită către CN Administrația Porturilor Fluviale S.A. la solicitarea acesteia și pentru realizarea proiectului de investiții ”D.A.N.U.B.E – Rețea de acces la Dunăre – Deblocarea circulației în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate, în condiții economice optime – Port Giurgiu”, sub rezerva aprobării cererii de finanțare aferentă obiectivului de investiții. Concret, dacă proiectul nu câștigă finanțarea, terenul se întoarce în administrarea Primăriei municipiului Giurgiu. Pentru celeritate și pentru o reală documentare, vă pun la dispoziție link-ul în vederea consultării hotărârii.
✅”Acum se pregătește terenul din fata Bl.101 – 105, din plin centru, să treaca la CJ pentru amenajare. Primăria, ați ghicit, nu are bani…” – Într-adevăr se pregătește, însă tot pentru dezvoltarea municipiului și pentru ca cetățenii să beneficieze de o alee pietonală modernă, investiția care urmează să fie făcută de Consiliul Județean Giurgiu (instituție care deservește tot giurgiuvenii), ridicându-se la valoarea de 200.000 lei.
✅”Parcarea din spatele Prefecturii, pa pa”. – Parcarea din spatele Prefecturii, respectiv a Consiliului Județean este folosită doar de instituțiile pe care le-am menționat, și este normal ca cei care o ocupă să realizeze și investițiile pentru reabilitare.
✅”Terenul de 10 hectare de la Vamă, unde era proiect pentru un Parc Industrial, la revedere….” – Pentru terenul la care se face referire, nu a fost realizat niciun proiect, iar singurul teren din zona vămii care a fost transferat către Consiliul Județean Giurgiu este cel pe care se vor construi două secții ale Spitalului Județean (una de oncologie și o secție neurologie), iar în zona adiacentă acestui teren, există 80 ha pentru care va fi realizat un proiect în vederea construirii unui Parc Industrial ce va crea mii de locuri de muncă. Așadar, atât construirea celor două secții ale spitalului, cât și Parcul Industrial, reprezintă două investiții ce vor fi de un real folos tuturor cetățenilor din Giurgiu.
✅”Bazele sportive, trecute cu echipe cu tot în administrarea unei firme din București… Din 2023, “scăpăm” și de echipa CSM Dunărea Giurgiu…” – ”Firma” la care se face referire este de fapt Asociație și este vorba despre un contract de asociere în participațiune, în niciun caz de transfer. Concret, în baza contractului care are o durată de 12 luni, Municipiul Giurgiu va da în folosință cu titlu gratuit Asociației Sportive Club Sportiv AS Carmen București 1937, Stadionul Marin Anastasovici, terenurile 1 și 2, vestiarele și anexele aferente acestuia, conform unui program stabilit de comun acord și care să nu afecteze programul de antrenamente și jocuri oficiale ale AFC ASTRA. Pentru realizarea activităților pe care le prevede contractul de asociere în participațiune, Asociația Sportivă Club Sportiv AS Carmen București 1937 va contribui cu un aport anual, respectiv: microbuz pentru transportul sportivilor, antrenorilor și personalului, salarii și prime de joc pentru jucători și antrenori (seniori) a echipei de fotbal SCM DUNĂREA 2020 GIURGIU, pe toată durata derulării contractului de asociere, salarii și prime de joc pentru jucătoare și antrenori (seniori și juniori pentru echipa de fotbal AS CS CARMEN BUCUREȘTI 1937, sume de transfer pentru sportivii achiziționați, susținătoare efort, medicamente și materiale sanitare, dotarea completă a unei săli de forță în beneficiul sportivilor și copiilor din oraș și a echipelor de fotbal masculin și feminin, logistica, know how-ul și resursele umane necesare participării în competiții și pentru buna desfășurare a activității, toate chletuielile operaționale logistice, cotizații, redevențe către forurile organizatorice, pentru echipa de fete.
✅”Până și Mausoleul Eroilor a fost cedat Consiliului Județean, în martie 2021…” – În anul 2020, la preluarea mandatului, starea exterioară a edificiului era deplorabilă, cu toate că nu cu puțin timp în urmă au fost executate lucrări de hidroizolație de către o firmă care efectiv și-a bătut joc de banul public. La momentul respectiv, am felicitat grupul de sprijin ”General de divizie Ion Macri”, care a efectuat impecabil lucrările în interior, însă din nefericire nu puteam să afirm același lucru și pentru lucrările de la exterior. Garanția de execuție trecuse de termen, situația financiară a primăriei din acea perioadă era extrem de dificilă, iar pentru a nu pune în pericol construcția am considerat oportună trecerea acesteia în administrarea Consiliului Județean pentru a remedia consecințele insolenței fostei administrații. Cu toate acestea, Mausoleul Eroilor din curtea Bisericii ”Înălțarea Domnului” aparține în continuare cetățenilor din oraș și județ și de ce nu, românilor.
✅Cetățenii municipiului Giurgiu folosesc de mulți ani serviciile unor instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Giurgiu. Este vorba despre secțiile Bibliotecii Județene ”I.A. Basarabescu” Giurgiu, ale Muzeului Județean ”Teohari Antonescu”, ale Teatrului ”Tudor Vianu” sau ale Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Giurgiu, pe care cetățenii municipiului Giurgiu le utilizează și care dau o identitate culturală acestui loc. Așa este firesc!
✅În încheiere precizez că, Primăria municipiului Giurgiu va fi deschisă întotdeauna pentru proiecte benefice comunității giurgiuvene și că sunt împotriva risipei banului public, iar tot ce facem, atât eu, cât și consilierii locali este pentru dezvoltarea, modernizarea și bunăstarea locuitorilor, chiar și în condițiile unui buget amanetat de către fosta administrație și nu se va tranforma niciodată într-o ”tarabă”.
✅Nu în ultimul rând, cu referire la fraza ”Dacă Anghelescu nu știe sau nu poate, nu înțelegem de ce șefii lui pe linie de partid nu realizează situația catastrofală și nu îi dau peste mână edilului șef”., precizez că, pentru bunăstarea orașului Giurgiu hotărăște Consiliul Local al municipiului Giurgiu, nu liderii politici ai vreunui partid.
✅Sper că giurgiuvenii înțeleg manipularea folosită în scopul schimbării percepției, precum și constanta deformare a realității, motiv pentru care îi sfătuiesc să consulte toate hotărârile Consiliului Local, pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Giurgiu și să nu cadă în capcana facsimilelor și fotografiilor trunchiate și editate, care sunt ulterior, date publicității de către publicația dumneavoastră.

Ultima modificare: 12.08.2022 – 10:47 de către Administrator

Anteriorul DEZINSECŢIA AERIANĂ ETAPA A II A

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.