Preț mai mic pentru cetățeni, subvenție mai mare de la administrația locală

Preț mai mic pentru cetățeni, subvenție mai mare de la administrația locală

Preț mai mic pentru cetățeni, subvenție mai mare de la administrația locală

În ședința extraordinară din data de 17 ianuarie 2022 a fost aprobat proiectul de hotărâre care modifică hotărârea aprobată de consilierii locali în data de 6 ianuarie 2022, privind prețul local de facturare a energiei termice.

Conform OUG nr.130, aprobată de Guvern în data de 17 ianuarie 2021 privind instituirea unor măsuri fiscal-bugetare, a fost modificată și completată Legea 227/2015, reducându-se cota de impozitare de la 19% la 5%.

De TVA în valoare de 5% beneficiază următoarele categorii de consumatori:

Populație;

Spitale publice și private, definite conform Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare, unități de învățământ publice și private, definite conform Legii educației naționale nr.1/2011, cu modificările și completările ulterioare;

Organizații neguvernamentale reglementate potrivit legii, precum și unitățile de cult, astfel cum sunt reglementate de Legea nr.489/2006 privind libertatea religioasă și regimul general al culterlor, republicată;

Furnizori de servicii sociale, publici și privați, acreditați, care presetază servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale, aprobat prin HG nr.867/2015 pentru aprobarea Nomenclatorului serviciilor sociale, precum și a regulamentelor-cadru de organizare și funcționare a serviciilor sociale, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, având în vedere reducerea cotei TVA de la 19% la 5% , subvenția acordată de Primărie populației, este în prezent de 78% , prețul de facturare către populație reducându-se, comparativ cu cel din luna decembrie.

Dacă în luna decembrie, prețul de facturare către populație era de 269,5 lei/gigacalorie, Primăria Giurgiu suportând o subvenție în valoare de 729,08 lei/gigacalorie, în prezent prețul de facturare către populație este de 237,79 lei/gigacalorie, Primăria Giurgiu achitând o valoare de 760,79 lei/gigacalorie, aceasta din urmă reprezentând cuantumul subvenției.

Așadar, prețul de facturare al gigacaloriei pentru populație a scăzut cu 31,71 lei, iar pe de altă parte, prețul subvenției suportat de primărie a crescut cu 31,71 lei/gigacalorie.

Este de menționat faptul că, instituțiile publice și unitățile de învățământ nu beneficiază de subvenție, prețul de facturare fiind de 951,03 lei/gigacalorie, fără TVA.

Ultima modificare: 18.01.2022 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul DREPT LA REPLICĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.