LOCAȚIA TÂRGULUI DE VECHITURI NU PERMITE APLICAREA NORMELOR SANITARE ÎN VIGOARE

LOCAȚIA TÂRGULUI DE VECHITURI NU PERMITE APLICAREA NORMELOR SANITARE ÎN VIGOARE

Decizia ca activitatea Târgului de Vechituri din municipiul Giurgiu să nu fie redeschisă a revoltat foarte mulți giurgiuveni, însă adminsitrația locală din Giurgiu vine cu argumente solide în ceea ce privește această problemă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a adoptat două hotărâri care prevedeau închiderea pieței volante din strada Tineretului, respectiv închiderea Târgului de Vechituri. Cu toate că, reglementările în vigoare impuneau închiderea piețelor agroalimentare, primarul Adrian Anghelescu a depus efoturi și a gândit o strategie, astfel încât Piața Centrală să rămână deschisă, iar piața volantă din Tineretului să-și reia activitatea, însă impunând măsuri stricte de prevenire a infectării cu noul Coronavirus, atât pentru producători/comercianți, cât și pentru cumpărători.

În ambele piețe, despre care am făcut referire anterior, măsurile de protecție sanitare pot fi asigurate, mai mult decât atât, administratorul Pieței Centrale se preocupă constant ca normele să fie respectate.

Din păcate, pentru Târgul de Vechituri nu a fost găsită nici o soluție, pentru că este imposibil să fie asigurate măsuri de protecție și să fie respectate reglementările în vigoare, în contextul pandemiei. Locația unde este desfășurată activitatea târgului de vechituri, nu dispune de o amenajare propriu-zisă, iar acest fapt poate duce la o explozie a cazurilor de infectare.

În prezent, municipiul Giurgiu se apropie de o incidență a ratei de infectare care ar putea plasa orașul în carantină. În acest context, primarul Adrian Anghelescu dă asigurări că imediat ce condițiile epidemiologice vor permite, târgul de vechituri va fi redeschis și va fi amenajat cu tarabe și grupuri sanitare, astfel încât, comercianții și cumpărătorii să beneficieze de condiții optime:

”Fac un apel către giurgiuveni, de a respecta în continuare măsurile pentru a evita carantinarea municipiului. Întrucât, nu am putut asigura aceleași măsuri sanitare pe care le-am impus în cazul ambelor piețe, ne-am aflat în imposibilitatea de a redeschide târgul de vechituri. Pentru mine, ca edil al acestui oraș, cea mai importantă este sănătatea dumneavoastră și totodată reamintesc faptul că nimeni nu este mai presus de lege”.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 14:07 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.