SEMNAREA CONTRACTELOR DE FINANȚARE PENTRU EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A 4 UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

SEMNAREA CONTRACTELOR DE FINANȚARE PENTRU EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A 4 UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT

Primarul Nicolae Barbu a semnat, ieri 26 februarie 2019, alături de directorul ADR Sud-Muntenia, Liviu Mușat, contractele de finanțare pentru rebilitarea termică a patru instituții de învățământ, respectiv:
* Eficientizare energetică Școala gimnazială Academician Marin Voiculescu din municipiul Giurgiu,valoare totală proiect – 3.848.804,54 lei;
* Eficientizare energetică Grădinița cu program normal nr. 9 din municipiul Giurgiu, valoare totală proiect – 1.854.781,24 lei;
* Eficientizare energetică Școala gimnazială nr. 5 din municipiul Giurgiu, valoare totală proiect – 1.745.615,28 lei;
* Eficientizare energetică Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu – corp c1 din municipiul Giurgiu, valoare totală proiect – 2.426.510,58 lei.

În cadrul întâlnirii de semnare a contractelor, primarul Nicolae Barbu a spus că trăiește un moment fericit și că își dorește în continuare să schimbe imaginea unităților de invățământ și implicit să imbunătățească condițiile oferite elevilor și profesorilor.
Reprezentantul ADR Sud-Muntenia, domnul director Liviu Mușat a felicitat echipa de la Primăria Giurgiu, nu doar pentru aceste patru proiecte semnate astăzi, ci pentru cele 24 de aplicații care aparțin municipalității, din totalul de 37 pe județul Giurgiu.

Obiectivele principale ale celor patru proiecte vizează îmbunătățirea eficienței energetice, cu scopul reducerii pierderilor energetice și implicit diminuarea costurilor cu energia termică, prin reducerea pierderilor de căldură.

Activitățile din cadrul proiectelor constau în:
– lucrări de reabilitare termică a anvelopei
– izolarea termică a fațadei – parte vitrată și parte opacă
-lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire
-instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei
– lucrări de management energetic
-lucrări de reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat integrat a clădirii:
-lucrările de reabilitare/ modernizare a sistemelor de climatizare – ventilare naturală.

Proiectele pentru care au fost semnate contractele de finanțare au fost accesate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, în cadrul apelului de proiecte POR/2016/3/3.1/B/1/7REGIUNI, durata de implementare fiind de 21 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

Ultima modificare: 18.08.2022 – 16:13 de către

Anteriorul AU FOST RELUATE LUCRĂRILE ÎN PROIECTELE DE MODERNIZARE A STRĂZILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.