PROIECTUL PENTRU MODERNIZAREA A ȘASE TRONSOANE DE DRUM DIN MUNICIPIU, LANSAT ASTĂZI 23 NOIEMBRIE

PROIECTUL PENTRU MODERNIZAREA A ȘASE TRONSOANE DE DRUM DIN MUNICIPIU, LANSAT ASTĂZI 23 NOIEMBRIE

Astăzi a fost lansat cel de-al doilea proiect transfrontalier depus și câștigat de primăriile Giurgiu și Ruse în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2016-2020.

“Dezvoltarea sistemului de transport în cadrul Euroregiunii Ruse-Giurgiu pentru o mai bună conectivitate cu reţeaua de transport TEN-T” este titlul proiectului prin care la Giurgiu vor fi reabilitate şi modernizate șase tronsoane de drum de pe Bd. București, Șoseaua Prieteniei, str. 1 Decembrie 1918 și Bd. Mihai Viteazul, iar la Ruse va fi reabilitat şi modernizat în întregime Bulevardul Lipnick.

“Acest proiect este o continuare a colabărării pe care am avut-o pe această axă de conectivitate între cele două municipalități și care a fost încheiată cu succes în vechea perioadă de programare 2007-2013. În urmă cu nici o lună lansam un proiect tot pe conectivitate între cele două orașe, dar pe Dunăre, unde Primăria Ruse avea o alocare financiară de aproape cinci milioane de euro, iar Primăria Giurgiu, de trei milioane de euro. Acum, pe criteriul reciprocitate, pentru acest proiect Primăria Giurgiu are aproximativ cinci milioane de euro, în timp ce Primăria Ruse, trei milioane de euro. (…) Felicit echipele de proiect de la ambele municipalități pentru faptul că au crezut în acest proiect, că au muncit ca să câștige acest proiect și nu în ultimul rând le urez succes pentru că adevăratele provocări vor începe din acest moment, când vom intra în implementarea acestui proiect”, a precizat primarul Nicolae Barbu în deschiderea conferinței de lansare a proiectului.

La rândul său, viceprimarul orașului Ruse, Dimitar Nakov, s-a declarat mândru de acest proiect, dar și de celelalte trei câștigate de cele două municipalități în cadrul Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, și le-a urat succes echipelor pe mai departe, în faza de implementare.

Conferința de lansare a proiectului s-a desfășurat cu participarea membrilor celor două echipe de proiect, a reprezentanților conducerii celor două municipalități, directorilor din cadrul Primăriei și societăților subordonate Consiliului Local, precum și a reprezentanților mass-media.

Pentru obiectivul de investiții aferent municipiului Giurgiu a fost încheiată procedura de atribuire a contractului pentru proiectare, iar în acest moment se lucrează la documentația tehnică, în timp ce la Ruse, astăzi este ultima zi de depunere a documentațiilor pentru atribuirea contractului de proiectare.

Informații suplimentare privind proiectul se regăsesc în următorul comunicat de presă:

Comunicat de presă

Ultima modificare: 23.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE 22 NOIEMBRIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.