”CEASLOVUL DE LA IZVORU” ȘI ”LA O BERE CU DAN MUCENIC” VOLUMELE LANSATE, ASTĂZI, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

”CEASLOVUL DE LA IZVORU” ȘI ”LA O BERE CU DAN MUCENIC” VOLUMELE LANSATE, ASTĂZI, LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ

În urmă cu câțiva ani, la inițiativa regretatului Dan Mucenic, om de cultură, fostul director al Bibliotecii Județene ”I.A. Basarabescu”, a luat ființă un proiect ambițios denumit ”Biblioteca giurgiuveană”. Proiectul avea drept scop de a rescoate la lumină de pe rafuri prăfuite volume de cărți care aparțineau mai multor scriitori giurgiuveni. Inițiativa a prins contur, și cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Giurgiu cărțile au început să fie lansate pe rând, ajungându-se la 48 de volume într-un timp destul de scurt.

Astăzi, 23 noiembrie 2018, când Dan Mucenic ar fi trebuit să împlinească 67 de ani, au fost lansate două volume de carte, care fac parte tot din Biblioteca giurgiuveană. ”Ceaslovul de la Izvoru”, o carte mozaic, începută de Dan Mucenic și terminată de soția acestuia, Mirela Gruiță, este un volum-jurnal, în care scriitorul își expune amintirile dar și recenziile mai multor cărți citite de-a lungul vieții. Cea de-a doua carte, ”La o bere cu Dan Mucenic”, este tot o carte de amintiri, scrisă de cei care l-au cunoscut pe scriitorul Dan Mucenic, prieteni, foști elevi și foști colegi.

La eveniment a participat și primarul Nicolae Barbu care a mulțumit organizatorilor pentru eveniment, exprimându-și dorința de a mai participa și în viitor la astfel de momente:”Îmi aduc aminte de Dan Mucenic când a venit la mine în birou și mi-a prezentat proiectul “Biblioteca giurgiuveană”, care mi s-a părut din prima clipă un proiect viabil și nu am ezitat să-i ofer susținerea. Îmi pare rău că nu am apucat să beau o bere cu dânsul, așa cum i-am promis, dar mai mult ca sigur, aici, virtual, deja am băut-o”.
La acțiune au mai participat viceprimarul Ion Dragomir, deputatul Elena Dinu, oameni de cultură, jurnaliști, atât din presa locală cât și din cea națională, iubitori de carte și, nu în ultimul rând, prietenii regretatului scriitor Dan Mucenic.

Cu aceste două volume lansate astăzi, colecția “Biblioteca giurgiuveană” a ajuns la un număr de 50 de cărți, care se regasesc pe rafturile bibliotecii ”I.A.Basarabescu” așteptându-și cititorii.

Ultima modificare: 23.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ȘEDINȚĂ EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL, MÂINE 22 NOIEMBRIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.