AU MAI RAMAS DOUĂ ZILE PÂNĂ CÂND REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE VA INTRA ÎN GIURGIU

AU MAI RAMAS DOUĂ ZILE PÂNĂ CÂND REPLICA SABIEI LUI ȘTEFAN CEL MARE VA INTRA ÎN GIURGIU

Conducerea Inspectoratului Județean de Jandarmi și a Primăriei municipiului Giurgiu au organizat, astăzi 27 noiembrie 2018, o conferință de presă prilejuită de evenimentul care va avea loc, joi 29 noiembrie 2018. ”100 de ani de unitate” este ceremonialul militar care va fi organizat de către I.J.J. Giurgiu, cu sprijinul Primăriei Giurgiu, ocazionat de Centenarul Marii Uniri. Cu această ocazie va fi prezentată și replica sabiei lui Ștefan cel Mare, adusă în țară de o delegație din care face parte și un reprezentant al Jandarmeriei Române.

Replica sabiei va intra în țară prin punctul de frontieră de la Giurgiu, iar un asemenea eveniment nu putea să treacă nemarcat de către autoritățile giurgiuvene.
”Adresez invitația tuturor giurgiuvenilor de a participa la acest eveniment. Odată cu replica sabiei va sosi și tricolorul brodat cu imaginea lui Ștefan cel Mare și Sfânt. Aștept să ne vedem, în data 29 noiembrie și să demonstrăm faptul că și giurgiuvenii sunt buni români, care trăiesc, gândesc și simt românește,” a declarat inspectorul șef al I.J.J. Giurgiu, col. Daniel Rușanu.

Alături de jandarmii giurgiuveni, la ceremonialul militar vor participa și jandarmi din cadrul Detașamentului Gardă de Onoare și Muzica Militară Reprezentativă a Jandarmeriei Române. De asemenea, în cadrul paradei militare vor fi prezente și 7 cupluri ecvestre din cadrul Direcției Generale de Jandarmi a municipiului București. După desfășurarea ceremonialului din Giurgiu, delegația se va deplasa la Sibiu unde va fi binecuvântată și sfințită la Catedrala Mitropolitană de către Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, arhiepiscopul Sibiului și mitropolit al Ardealului.

”Mulțumim tuturor celor care s-au implicat să aducă această replică a sabiei lui Ștefan cel Mare.Vă felicit și suntem prezenți alături de d-voastră.Este o acțiune importantă a municipiului Giurgiu de care trebuie să fim mândri și să ne aducem aminte peste ani că în an centenar a avut loc un astfel de eveniment,” a precizat primarul Nicolae Barbu.
Replica sabiei lui Ștefan cel Mare va fi adusă în România de Casa de Comerț Balcanică și Ordinul Militar Creștin-Ortodox ”Sfânta Maria”, fiind donată de către Muzeul Topkapî din Istanbul.

Programul zilei de 29 noiembrie 2018 se va desfășura astfel:
09:30 – Întâmpinarea delegației în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse;
09:50 – 10:00 – Deplasarea delegației în Piața Tricolorului pentru a participa la ceremonialul ”100 de ani de unitate”;
10:00 – 11:00 – Desfășurarea ceremonialului militar și religios:
– Întâmpinarea oficialităților;
– Intonarea Imnului Național al României;
– Prezentarea replicii sabiei lui Ștefan cel Mare în fața plutoanelor de jandarmi;
– Cuvânt de deschidere (inspector șef al I.J.J. Giurgiu);
– Ceremonial religios oficiat de un sobor de preoți din cadrul Episcopiei Giurgiului;
– Alocuțiuni invitați;
– Parada militară.

Ultima modificare: 27.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PRIMĂRIA GIURGIU VĂ INVITĂ LA O SESIUNE DE INFORMARE CU PRIVIRE LA TRAFICUL DE ORGANE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.