2072 ELEVI AU VIZITAT PÂNĂ ACUM MUZELE NAȚIONALE ÎN CADRUL PROIECTULUI FINANȚAT DE MUNICIPALITATE

2072 ELEVI AU VIZITAT PÂNĂ ACUM MUZELE NAȚIONALE ÎN CADRUL PROIECTULUI FINANȚAT DE MUNICIPALITATE

Proiectul de vizitare a muzeelor naționale în an centenar, inițiat și finanțat de Primăria Giurgiu, funcționează foarte bine.

Din octombrie și până în prezent, 2072 de elevi ai școlilor și liceelor din municipiu au avut ocazia să treacă pragul Muzeului Național de Istorie a României și Muzeului Militar Național “Regele Ferdinand”, unii în premieră, să cunoască și să-și însușească valorile naționale românești.
Weekend-ul ce urmează sunt programați alți 213 elevi (141 elevi pe 17 noiembrie, de la școlile gimnaziale “Sf. Gheorghe”, „Mircea cel Bătrân”, „Acad. M. Voiculescu”, nr. 10, și 72 elevi pe 18 noiembrie, de la Școala Gimnazială “Acad. M. Voiculescu”).

Conform planificărilor transmise de unitățile de învățământ, până la sfârșitul anului, vor mai fi organizate excursii pentru cel puțin 226 elevi, iar în 2019, pentru cei peste 5.000 de elevi rămași.

Pentru buna desfășurare a acestui proiect ce se adresează tuturor elevilor din municipiu, municipalitatea va suporta sumele de bani necesare pentru acoperirea cheltuielilor privind transportul, masă/apă, vizitare obiective (15 lei/obiectiv vizitat/elev, 15 lei masa, apă/elev).

“În baza situațiilor transmise de fiecare unitate de învățământ, noi ne-am făcut bugetul și am creat prevederi bugetare pe luni. În septembrie nu a fost nimeni, în octombrie, ce sume au avut, le-am virat, și urmează să le virăm pentru luna noiembrie, ( …) deci nu e o problemă de funcționalitate”, a precizat primarul Nicolae Barbu într-o recentă conferință de presă.

Ultima modificare: 15.11.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 140 DE ANI DE LA UNIREA DOBROGEI CU ȚARA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.