PREȚUL GIGACALORIEI, SUBVENȚIONAT SI ANUL ACESTA CU 50%

PREȚUL GIGACALORIEI, SUBVENȚIONAT SI ANUL ACESTA CU 50%

Municipalitatea subvenționează și în acest sezon rece 50% din prețul de facturare al energiei termice pentru populație, astfel că pentru perioada 16 octombrie 2018 – 15 aprilie 2019, locuitorii orașului racordați la reţeaua de energie termică în sistem centralizat vor plăti 149,60 lei/Gcal pentru energia termică furnizată din rețeaua de transport, respectiv 208,17 lei/Gcal pentru energia furnizată din rețeaua de distribuție.

“Rămâne pentru anul acesta suportarea din fondurile Primăriei a 50% din prețul gigacaloriei. Creșterea este de 4%, nu cred că este un preț pe care populația să nu-l poată suporta, mai ales că tot timpul am combinat această subvenție de 50% cu acel ajutor de încălzire pe care-l dă statul și pe care noi, prin hotărâre de consiliu, îl completam pentru anumite categorii defavorizate. Sunt persoane cu venituri de sub 150 lei/membru de familie care nu vor plăti decât 1%, deci vor beneficia de căldură aproape gratuit”, a precizat primarul Nicolae Barbu într-o recentă conferință de presă.

Edilul a mai explicat că, pe lângă suportarea mai ușoară a costurilor energiei termice pe timp de iarnă de către populație, prin acest sistem de subvenționare s-a reușit păstrarea numărului de persoane necesar pentru menținerea sistemului public de alimentare cu energie termică, care a necesitat investiții mari în vederea funcționării.

Prețul subvenționat al gigacaloriei a fost aprobat de consilierii locali în ședința ordinară de la sfârșitul lunii septembrie.

Ultima modificare: 02.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul MIERCURI ÎNCEPE FESTIVALUL CONCURS NAȚIONAL DE MUZICĂ POPULARĂ “IN MEMORIAM MARIN GHIOCEL”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.