CAZUL UNEI GIURGIUVENCE CARE ȘI-A TRANSFORMAT LOCUINȚA ÎNTR-UN FOCAR DE INFECȚIE, ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR

CAZUL UNEI GIURGIUVENCE CARE ȘI-A TRANSFORMAT LOCUINȚA ÎNTR-UN FOCAR DE INFECȚIE, ÎN ATENȚIA AUTORITĂȚILOR

O echipă mixtă formată din reprezentanți ai Primăriei, Poliției Locale, Poliției Municipale, Direcției de Sănătate Publică (DSP), Direcției de Asistență Socială (DAS), Giurgiu Servicii Publice (GSP) și ai unei asociații de proprietari din centrul orașului a intervenit ieri, 11 octombrie, în cazul unei giurgiuvence care și-a transformat apartamentul într-un focar de infecție.

Exasperați de mirosul greu de suportat emanat de gunoiul depozitat în locuință, dar și de gandacii care s-au răspândit în tot blocul punându-le sănătatea în pericol, vecinii s-au adresat luna trecută printr-o petiție Primăriei și Direcției de Sănătate Publică pentru rezolvarea acestei probleme.

Polițiști locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului împreună cu inspectori sanitari de la DSP s-au deplasat la locuința numitei P.S. și au efectuat un control în prezența și cu acordul fratelui acesteia, care le-a spus că sora lui suferă de o boală psihică gravă, că nu-și pot întreține condițiile igienico-sanitare în locuință și că dorește ajutorul organelor abilitate pentru rezolvarea problemei. Apartamentul nu era racordat la instalațiile de apă, căldură și energie electrică, cele trei camere erau pline de gunoaie și gândaci, iar pe scara blocului erau de asemenea foarte multe insecte.

În urma constatărilor, reprezentanți ai Primăriei, Poliției locale și municipale, DSP, DAS, GSP și ai asociației de proprietari s-au întrunit pentru luarea măsurilor care se impun, iar în dimineața zilei de ieri, au trecut la acțiune: cu consimțământul scris al fratelui, numita P.S. a fost transportată la Spitalul Județean, secția UPU, iar în urma investigațiilor a fost internată la Spitalul clinic de psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia” din București, GSP a efectuat salubrizarea locuinței și dezinsecția atât în apartament cât și pe scara blocului și urmează ca DSP să se ocupe de dezinfecție. De asemenea, asociația de proprietari și-a luat angajamentul să văruiască locuința.

Ultima modificare: 12.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul INIȚIATIVA EXCURSIILOR ÎN AN CENTENAR APRECIATĂ DE CONDUCEREA MUZEULUI NAȚIONAL DE ISTORIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.