CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE PE 13 OCTOMBRIE

CAMPANIE DE COLECTARE A DEȘEURILOR DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE PE 13 OCTOMBRIE

13 octombrie este Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, iar cu această ocazie Asociația Română pentru Reciclare RoRec în colaborare cu SC Marvin Recycling SRL și Primăria Municipiului Giurgiu vor organiza la Giurgiu în perioada 13-20 octombrie o campanie de informare și colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE).

Locuitorii orașului vor fi informați cu privire la importanța colectării selective a DEEE pentru protecţia mediului înconjurător şi pentru sănătatea populaţiei și se vor putea debarasa într-un mod corect de electrocasnicele pe care nu le mai folosesc, aducându-le la unul din cele două puncte provizorii de colectare amplasate în Piața Centrală și pe str. Gloriei la nr. 5 pe 13 octombrie sau sunând la TelVerde 0800 444 800, pentru preluarea gratuită de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice grele sau voluminoase. La finalul campaniei, pe 20 octombrie, va fi organizată și o tombolă cu premii.

În categoria DEEE intră orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente.
Colectarea selectivă a acestora este importantă având în vedere că nu sunt biodegradabile şi conţin elemente toxice care afectează mediul. De asemenea, DEEE sunt în mare parte reciclabile. De exemplu telefoanele şi acumulatorii conţin materiale utile cum ar fi cupru, nichel, cadmiu, sticla, plastic, care ar trebui recuperate.

Ultima modificare: 09.10.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul GACIU CONSTANTIN ESTE CÂȘTIGĂTORUL CELEI DE-A ȘASEA EDIȚII A FESTIVALULUI “IN MEMORIAM MARIN GHIOCEL”

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.