PROIECTUL DE INFRASTRUCTURĂ DIN ȘOȘ. ALEXANDRIEI AR PUTEA FI FINANȚAT DIN BANI EUROPENI

PROIECTUL DE INFRASTRUCTURĂ DIN ȘOȘ. ALEXANDRIEI AR PUTEA FI FINANȚAT DIN BANI EUROPENI

Început în urmă cu circa 2 ani, proiectul de modernizare a infrastructurii șoselei Alexandriei, constând în refacerea trotuarelor, crearea de parcări, crearea unei piste pentru bicicliști și amenajarea spațiilor verzi și aflat încă în lucru, din surse proprii, ar putea fi finalizat și finanțat în integralitate din bani europeni, pe axa de mobilitate urbană a Programului Operațional Regional.

Despre această posibilitate a vorbit ieri, în conferința de presă, primarul Nicolae Barbu care a amintit despre cazul de la Colegiul Național Ion Maiorescu, lucrare începută din fonduri proprii și care ulterior a putut fi finanțată din fonduri europene, îndeplinind toate criteriile impuse de ghid.

Astfel, proiectul multianual din șos. Alexandriei, început din fondurile municipalității, va fi depus în circa 2 luni pe Axa 4.1 din POR, îndeplinind condițiile din strategie, urmând să se facă o economie de circa două milioane de euro ce ar putea fi investite tot în infrastructură.

Edilul șef le-a spus ieri jurnaliștilor locali că această oportunitate venită ca urmare a dorinței de creștere a gradului de absorbție pe fondul unor bani rămași nealocați în ultimii cinci ani este extrem de binevenită la Giurgiu. Dacă proiectul va fi aprobat și finanțat pe axa de mobilitate, din economia rezultată vor fi reasfaltate alte strazi din municipiu care au bevoie de îmbunătățiri.

Ultima modificare: 05.07.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul DE MÂINE SE DESCHIDE PISCINA DIN PĂDUREA BĂLĂNOAIA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.