MUNCA ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII PENTRU CEI CU AMENZI NEPLĂTITE!

MUNCA ÎN FOLOSUL COMUNITĂȚII PENTRU CEI CU AMENZI NEPLĂTITE!

Din 2014 legislația prevede transformarea amenzilor contravenționale în ore de muncă în folosul comunității. Prestarea unei activități în folosul comunității se poate aplica numai contravenienților persoane fizice și nu poate depăși 300 de ore.

Astfel, dacă o persoană nu achită amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancțiunii și nu există posibilitatea executării silite a acesteia – adică cei sancționați nu au venituri sau bunuri care pot fi valorificate, Primăriile prin serviciile de impozite și taxe pot cere instanței de judecată înlocuirea amenzii cu obligarea contravenientului la prestarea unei activități în folosul comunității.

”La Giurgiu, de la începutul anului și până în prezent 44 de datornici execută sau urmează să presteze muncă în folosul comunității, iar la rând mai așteaptă alți 113 debitori. Toți acești datornici sunt verificați dacă înregistrează venituri sau dacă dețin bunuri ce pot fi valorificate. Credeți-mă că pentru fiecare dosar nu se fac doar 2-3 verificări în acest sens, ci de multe ori solicităm informații la peste 10 instituții de pe teritoriul României care ne pot furniza astfel de informații. Efortul este unul uriaș pentru acești debitori. Mai mult, chiar dacă noi facem tot acest demers, acești debitori sunt de negăsit sau chiar refuză să execute munca în folosul comunității. Iar pentru acest lucru cei de la ordine publică pot doar să-i amendeze… Și așa o luăm de la capăt cu datoriile! O soluție pentru constrângerea acestora de a efectua munca în folosul comunității ar fi reintroducerea închisorii contravenționale în cazul refuzului”, a precizat directorul DITL Giurgiu Laurențiu Țintea

Ultima modificare: 16.07.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul #ANTREPRENORIUM, PROIECT PENTRU ÎNCURAJAREA ANTREPRENORIATULUI ȘI A OCUPĂRII PE CONT PROPRIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.