ÎNTÂLNIRE CU LOCATARII BLOCULUI D ISTRU PENTRU GĂSIREA UNOR SOLUȚII TEMPORARE DE LOCUIT

ÎNTÂLNIRE CU LOCATARII BLOCULUI D ISTRU PENTRU GĂSIREA UNOR SOLUȚII TEMPORARE DE LOCUIT

Primarul Nicolae Barbu s-a întâlnit ieri seară cu cei care locuiesc în blocul D din Istru, pentru a discuta împreună cu aceștia găsirea unei soluții temporare de mutare până la finalizarea locuințelor sociale, în cazul celor care au dosare complete, pentru a putea fi implementat acolo un proiect European de reamenajare de circa 500.000 de euro.

Pentru a nu pierde finanțarea și a putea da “o nouă față” cartierului, amplasamentul trebuie să fie liber de sarcini în luna septembrie a acestui an și în locul blocului insalubru și care nu prezintă siguranță pentru cei care locuiesc acolo ilegal, ar putea să fie amenajate locuri de joacă și spații verzi.

La întâlnirea gazduită de Centrul Cultural “Ion Vinea” au fost prezenți atât locatari care au dosarele complete și se află pe listele de repartiție, cât și locatari aflați în situația de a fi evacuate forțat în urma unor hotărari judecătorești definitive. Tuturor le-a fost explicată situația și care este planul municipalității pentru această zonă, în speranța că va fi gasită înțelegere și vor coopera, prin mutarea temporară până la finalizarea locuințelor, în câteva luni, pentru primii beneficiari din listă și circa un an, pentru alții.

Din pacate însă, foarte puțini au înteles intenția municipalității de igienizare și modernizare a zonei și cei mai mulți aleg să locuiască în continuare ilegal, nemaifiind încheiate contracte din 2015 și în condiții greu de imaginat, punându-și în pericol viața.

Din cele 32 de familii, doar 22 au dosarele complete și vor primi o locuință socială în timp ce restul nu și-au completat dosarele, nu s-au prezentat la Primărie pentru actualizare și nu au dreptul la o locuință socială. La fel ca și blocul deja demolat, și blocul D Istru prezintă risc pentru cei care care locuiesc ilegal în el, aceasta fiind concluzia în urma expertizei tehnice.

Dincolo de explicațiile prezentate, primarul Nicolae Barbu vine și cu o soluție, fiind deja demarată procedura în acest sens, respectiv locuințe temporare de tip container, achiziționate cu sprijinul Guvernului. Până atunci, sau până la finalizarea blocurilor de locuințe sociale, locatarii blocului D, cu dosare complete, sunt rugați să își găsească soluții temporare de locuit, pentru a putea da șansa unui proiect european de modernizare.

Ultima modificare: 19.07.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ ÎNTRERUPERE APĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.