MIHAI EMINESCU, OMAGIAT LA GIURGIU LA ÎMPLINIREA A 129 DE ANI DE LA TRECEREA ÎN NEFIINȚĂ

MIHAI EMINESCU, OMAGIAT LA GIURGIU LA ÎMPLINIREA A 129 DE ANI DE LA TRECEREA ÎN NEFIINȚĂ

Instituții și oameni de cultură, scriitori, muzeografi, cadre didactice, elevi, studenți, reprezentanți ai mass-media și alți iubitori de literatură și artă s-au alăturat astăzi Cenaclului Literar Luceafărul, la împlinirea a 129 de ani de la moartea poetului național Mihai Eminescu. Între oaspeții de seamă s-a aflat o delegație numeroasă de oameni de cultură din Bulgaria, formată din Iordan Vasilev, scriitor și președinte al Uniunii Scriitorilor Liberi din Ruse, poeți, scriitori, interpreți voce-chitară și sculptori, iar de la București, scriitorul Petre Crăciun, membru al Uniunii Scriitorilor din România și cetățean de onoare al municipiului Giurgiu și Daniel Celaru, artist plastic. Primăria Municipiului Giurgiu a fost reprezentată la eveniment de viceprimarul Ion Dragomir.

În Parcul Alei, ce găzduiește statuia lui Mihai Eminescu, cei prezenți i-au adus omagii marelui poet printr-un program de cântece, poezii și cuvinte alese, moderat de scriitoarea Dunia Pălăngeanu, după care au vizitat expoziția de sculptură în inox, semnată Petrișor Stoenescu. De asemenea, la Muzeul Teohari Antonescu a avut loc expoziția de icoane a artistului plastic Daniel Celaru și lansarea unor publicații între care și revista pentru copii “Regatul cuvintelor”, de Petre Crăciun.

La reușita evenimentului organizat de Cenaclul Literar Luceafprul au contribuit Centrul Cultural Ion Vinea, Muzeul Județean Teohari Antonescu, Inspectoratul Școlar Județean, Primăria și Consiliul Local Giurgiu, Consiliul Local al Seniorilor, Uniunea Scriitorilor Liberi Ruse, Centrul Cultural Hristo Botev Ruse.

Ultima modificare: 15.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul BILANȚ ESTIMATIV AL PROIECTELOR DERULATE MUNICIPALITATE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.