BILANȚ ESTIMATIV AL PROIECTELOR DERULATE MUNICIPALITATE

BILANȚ ESTIMATIV AL PROIECTELOR DERULATE MUNICIPALITATE

Primarul Nicolae Barbu a prezentat ieri, în conferință de presă, un bilanț estimativ al proiectelor derulate în ultimii doi ani din surse europene, naționale sau proprii, dar și al celor aflate în prezent în contractare sau în pregătire. De exemplu, pentru modernizarea orașului, valoarea proiectelor din surse europene se ridică la aproximativ 36 milioane de euro, iar a proiectelor din surse naționale și proprii, peste 3 mil. euro. Am putea aminti aici portul trimodal în valoare de 15,5 mil. euro, recompartimentarea blocului C2 din Tineretului, sistematizarea verticală a ansamblului de blocuri 240 garsoniere ICMUG și a PT 15, pista de atletism din parcul Steaua Dunării, investiții pentru extinderea rețelelor de canalizare și de alimentare cu apă, parcări etc.

La categoria Giurgiu-oraș verde, investițiile din fonduri europene ce vor fi făcute pentru eficientizarea energetică a clădirilor rezidențiale, administrative și de învățământ și a sistemului de iluminat se ridică la peste 23 mil. euro.

La capitolul cultură-turism-educație, un proiect european pe INTERREG V-A, aflat în faza de contractare, vizează punerea în valoare a ruinelor Cetății Giurgiu. De asemenea, municipalitatea are în pregătire, pe Programul Operațional Regional, amenajarea unor spații de agrement adiacent Veriga, îmbunătățirea infrastructurii școlare pentru Școala Gimnazială Sf. Gheorghe și Școala Gimnazială Mihai Eminescu, modernizarea grădinițelor Căsuța Fermecată și nr. 3 etc.

Ultima modificare: 14.06.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul „VLAŞCA – FILE DE ISTORIE”, LA CEA DE-A XXIII-A EDIŢIE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.