PRIMARUL NICOLAE BARBU, PREZENT LA CEA DE-A 34-A SESIUNE A CONGRESULUI DE LA STRASBOURG

PRIMARUL NICOLAE BARBU, PREZENT LA CEA DE-A 34-A SESIUNE A CONGRESULUI DE LA STRASBOURG

În perioada 27-28 martie 2018 se desfășoară cea de-a 34-a sesiune a Congresului Puterilor Locale si Regionale de la Strasbourg la care participă și primarul Nicolae Barbu, ca reprezentant al Romaniei. Tema acestei sesiuni este ”Guvernarea bazată pe drepturi la nivel local și regional”, astfel, desfășurându-se întâlniri ale Comitetului pentru a dezbate mai multe chestiuni legate de tema propusă.

Potrivit programului stabilit, în prima zi a sesiunii au avut loc mai multe dezbateri și schimb de păreri cu Karl-Heinz Lambertz, Președintele Comitetului European al Regiunilor și totodată a fost semnat acordul de cooperare între C.O.R. și Congres.

Subiectele dezbaterilor au fost următoarele:
-Misiunea de constatare în legătură cu situația reprezentanților locali aleși în Republica Moldova. Prezentări ale: Marc COOLS, Belgia și Gunn Marit HELGESEN, Norvegia
-Declarația (Expunerea) lui Michele NICOLETTI, Președintele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei
-Promovarea drepturilor umane la nivel local și regional, Prezentări: Harald BERGMANN, Netherlands, Purtătorul de Cuvânt al Congresului de drepturi umane la nivel local și regional
– Democrația locală și regionala în Lituania, Prezentari: Xavier CADORET, Franța și Marc COOLS, Belgia, declarația lui Jānis EGLĪTS, Secretar Parlamentar, Ministru al Protecției Mediului și Dezvoltare Regională din Lituania.

Tot în prima zi a sesiunii, primarul Nicolae Barbu a marcat Centenarul Unirii României cu Basarabia alături de colegii primari din Republica Moldova. Delegația a fost formată, pe lângă cei 9 membri ai Consiliului Puterilor Locale, din peste 30 de primari de comune și orașe care au ținut să vină la Strasbourg pentru marcarea acestui moment.

Ziua s-a incheiat cu o întâlnire la reprezentanța României de pe lângă Consiliul Europei, la invitația ambasadorului Răzvan Rusu, edilul Nicolae Barbu mulțumind pentru călduroasa primire și pentru temele abordate la discuția legată de Centenarul Unirii Basarabiei cu România care a durat aproximativ două ore.

Sesiunea continuă și astăzi cu alte întâlniri, dezbateri și cu alegerea vicepreședintelui Camerei. Vor avea loc expuneri susținute de Luís LEITE RAMOS, Raportor General al autorităților locale și regionale al Comitetului pe Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare și Ana Luísa PEREIRA LUIS, Președintele Conferinței Europene a Legislației Eopene Regionale și de asemenea dezbateri și declarații cu privire la Referendumul regional, o unealtă pentru democrație: provocări și riscuri expuse de Simona GRANATA-MENGHINI, Secretar Adjunct al Comisiei Europene pentru Democrație și Marthe FATIN-ROUGE STEFANINI.

Ultima modificare: 28.03.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul GIURGIU ŞI BASARABIA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.