ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU, ÎN VIZITĂ LA GIURGIU

ALTEȚA SA REGALĂ PRINCIPELE RADU, ÎN VIZITĂ LA GIURGIU

Alteța Sa Regală Principele Radu s-a aflat ieri la Giurgiu într-o nouă vizită publică ocazionată de lansarea a două volume de carte, însă programul vizitei sale a cuprins și discuții cu autoritățile locale și cu elevii Colegiului “Ion Maiorescu”.
După ce s-a întâlnit cu Prea Sfințitul Părinte Ambrozie la Episcopia Giurgiului, Principele Radu a sosit la Consiliul Județean, unde a fost întâmpinat de președintele instituției, Marian Mina, prefectul județului, Nina Carmen Crișu și primarul municipiului, Nicolae Barbu.
Principele s-a deplasat apoi la Colegiul Național “Ion Maiorescu”, unde a fost întâmpinat de elevi și de conducerea liceului în mod tradițional, cu pâine și cu sare. Aici, Alteța Sa Regală a discutat cu elevii a două săli de clasa a XII-a, a vizitat biblioteca veche, și-a consemnat impresiile în cartea de onoare a colegiului și a plantat un tei.
Ajuns la Ateneul Nicolae Bălănescu, Alteța Sa Regală și-a lansat cele mai recente volume de carte regală: „Povestea Castelului Peleș”, semnat ASR Principele Radu, și volumul “Margareta. Mărturia unui sfert de veac regal” de Sandra Gatejeanu-Gheorghe.
“Aș vrea să vă spun cât de bucuros sunt că că mă pot reîntoarce la Giurgiu, mai ales într-un loc atât de frumos cum este Ateneul, că îmi pare rău că au trecut atâția ani de când am fost aici ultima dată, să vă spun, de asemenea, cât de multă speranță am în această parte de țară și cât de mult aș vrea ca prezentul și viitorul Giurgiului să ajungă la nivelul trecutului pe care l-a avut mai ales la sfârșit de veac XIX și început de veac XX. Ce aș vrea să spun despre cele două volume este că ele acoperă, așa cum s-a spus, o parte dintr-un fel de gol, să spunem așa, atât cultural cât și informațional. Așa de greu pe cât ne este să credem, Castelul Peleș n-a avut parte până acum de o carte care să-i spună povestea. Au apărut de-a lungul anilor monografii care au vorbit despre colecțiile de pictură pe care le are sau despre elementele de arhitectură care îl compun, dar locul acesta este mai mult decât atât. Este o casă de om în care s-au petrecut momente fericite, zbuciumate, tragice, unele pline de speranță, altele pline de disperare. Tot ce s-a scris în istoria familiilor dvs., de șase-șapte generații încoace, a trecut prin acel loc. Acolo s-au semnat documente care au schimbat destinul țării, uneori în bine, alteori în rău, acolo au murit oameni, acolo s-au născut oameni, acolo s-a născut speranța noastră de mai multe ori în istorie, și toate acestea s-au petrecut între pereții unei case care doar ca dimensiune depășea o casă obișnuită”, a afirmat Principele Radu în debutul discursului de prezentare a celor două volume. Dubla lansare de carte s-a încheiat cu o sesiune de autografe.

Ultima modificare: 21.02.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul SITUAȚIA PROIECTELOR DE INVESTIȚII ALE MUNICIPALITĂȚII, DISCUTATĂ ÎN CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.