EVOCARE 600 DE ANI DE LA TRECEREA ÎN VEȘNICIE A LUI MIRCEA CEL BĂTRÂN

EVOCARE 600 DE ANI DE LA TRECEREA ÎN VEȘNICIE A LUI MIRCEA CEL BĂTRÂN

Memoria și faptele de vitejie ale lui Mircea cel Bătrân, a cărui domnie a marcat considerabil dezvoltarea Țării Românești și construirea cetății Giurgiu, au fost evocate astăzi la Ateneul Nicolae Bălănescu de muzeograf Emil Păunescu, la împlinirea a 600 de ani de la trecerea în neființă a domnitorului.

Contextul în care Mircea a ajuns la Giurgiu, dezvoltarea pe care Giurgiu a cunoscut-o în timpul domniei lui Mircea, fiind considerat a doua localitate importantă din Țara Românească, după Curtea de Argeș, detalii despre celebra bătălie de la Rovine sau despre tratatele de alianță încheiate sunt câteva aspecte prezentate de muzeograf celor aflați în sală.

Acțiunea de la Ateneu a fost precedată de un alt program comemorativ, desfășurat la Școala Gimnazială “Mircea cel Bătrân”. Elevii și-au omagiat patronul recitând poezii dedicate acestuia. Totodată, le-a fost prezentată de către dl. Emil Păunescu și o expoziție despre Primul Război Mondial, realizată de Muzeul Județean în colaborare cu Muzeul Militar București.

Ultima modificare: 31.01.2018 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul 1 ȘI 2 FEBRUARIE, ZILELE ÎN CARE CUPLURILE ÎȘI POT DEPUNE ACTELE PENTRU A SE CĂSĂTORI DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.