ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL DIN 18 DECEMBRIE 2017

ȘEDINȚA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL DIN 18 DECEMBRIE 2017

Consilierii locali s-au întrunit astăzi într-o nouă ședință extraordinară pe luna decembrie pentru aprobarea unor proiecte de hotărâri privind investițiile în municipiul Giurgiu.

Primul a vizat actualizarea documentației tehnice pentru obiectivul de investiții “Colector apă pluvială pe strada Ramadan. Noua soluție tehnică propusă este deversarea directă a colectorului în Canalul Cama, și nu în bazinul Berzei, cum a fost prevăzut în proiectul tehnic inițial, întrucât acesta din urmă necesită lucrări de reabilitare și redimensionare pentru a putea prelua debitul crescut de apă rezultat în urma realizării colectorului.

Cel de-al doilea proiect de hotărâre a vizat aprobarea părții de cofinanțare din bugetul local, în sumă de 2.095.814 lei (inclusiv TVA), pentru obiectivul de investiții “Modernizare ansamblu străzi situate în zona 2 a Municipiului Giurgiu”. Între categoriile de cheltuieli ce îi revin municipiului în cadrul acestui proiect intră studiile de teren, studiile de specialitate, taxe pentru obținerea de avize/acorduri/autorizații, studii de fezabilitate/documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenții, organizarea procedurilor de achiziții, consultanță, asistență tehnică etc., în timp ce bugetului de stat, prin PNDL, îi revine finanțarea cheltuielillor pentru asigurarea utilităților necesare funcționării, elaborarea fazelor de proiectare, realizarea investiției de bază și lucrările de construcții și instalații aferente organizării de șantier.

“Datorită faptului că în decursul anului acesta au existat economii la lucrările de investiții, în sensul că între valuarea aprobată a caietului de sarcini și valoarea licitată, ultima a fost mult mai mică, pentru sumele rămase nefolosite din aceste economii s-a luat decizia ca anumite lucrări care sunt într-o fază de execuție sau unele aproape finalizate să nu se mai finanțeze din bugetul local, ci din acele economii la credit”, a precizat primarul Nicolae Barbu în legătură cu ultimul proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi, cel privind aprobarea rectificării Bugetului de împrumuturi interne pe anul 2017 și a Listei de investiții aferente.

Proiectele de hotărâri au fost aprobate de consilieri, cu unanimitate de voturi.

În finalul ședinței, edilul i-a anunțat pe consilieri că zilele următoare s-ar putea să mai fie convocați în una sau chiar două ședințe extraordinare, pentru rectificarea bugetului, în urma alocării unor sume de la bugetul de stat.

Ultima modificare: 18.12.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul A FOST SEMNAT CONTRACTUL DE FINANȚARE PENTRU REABILITAREA TERMICĂ A ȘASE BLOCURI DIN CARTIERUL POLICLINICA

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.