“SĂ NE CUNOAȘTEM ȘCOALA – DIN ISTORIA COLEGIULUI MAIORESCU”

“SĂ NE CUNOAȘTEM ȘCOALA – DIN ISTORIA COLEGIULUI MAIORESCU”

Elevii de clasa a IX-a ai Colegiului Național „Ion Maiorescu” au început astăzi “Școala altfel” printr-un concurs menit să-i ajute să-și cunoască mai bine instituția în care învață. Intitulat sugestiv “Să ne cunoaștem școala – Din istoria Colegiului Maiorescu”, concursul organizat de prof. Petre Cornea și muzeograf Emil Păunescu a reunit șapte echipaje a câte doi elevi de la clasele a IX-a A – a IX-a G. Atât cele șapte echipaje concurente, cât și susținătorii lor din sală au putut afla date importante despre istoria clădirii colegiului, despre rolul primilor directori la dezvoltarea și bunul mers al activității colegiului, dar și despre profesori și elevi ai colegiului deveniți personalități ale științei și culturii românești sau care s-au afirmat în universități din țară și străinătate.

După cele șase serii de întrebări, dar și după întrebările de baraj pentru echipele claselor a IX-a A și a IX-a F, care au obținut punctaje egale, clasa a IX-a F a fost desemnată câștigătoarea concursului, urmată de clasa a IX-a A și de clasa a IX-a C.

Acțiunea de astăzi face parte dintr-un program cultural educativ organizat de Primăria Giurgiu și Colegiul Național “Ion Maiorescu” în cadrul “Școlii altfel” pe parcursul acestei săptămâni. Mâine, 7 noiembrie, de la ora 11.00, la Colegiul “Ion Maiorescu” va avea loc Expoziția de carte bibliofilă din colecția proprie – Aniversarea bicentenarului nașterii lui Mihail Kogălniceanu (1817 – 1891).

Ultima modificare: 06.11.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul “DE LA ISTORIA ȘCOLII LA ISTORIA ORAȘULUI”, ÎN CADRUL ȘCOLII ALTFEL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.