PRIMARUL NICOLAE BARBU A DESCHIS ASTĂZI CONFERINȚA “IDENTITĂȚI ȘI EXPERIENȚE DUNĂRENE” ORGANIZATĂ LA GIURGIU

PRIMARUL NICOLAE BARBU A DESCHIS ASTĂZI CONFERINȚA “IDENTITĂȚI ȘI EXPERIENȚE DUNĂRENE” ORGANIZATĂ LA GIURGIU

Primarul Nicolae Barbu a deschis astăzi Conferința “Identități și experiențe dunărene” organizată la Giurgiu în cadrul Cosy Romania Week, o săptămână de evenimente care celebrează atracțiile și identitățile României, de la meșteșugari la festivaluri, trecând prin gastronomie, regenerare urbană sau educație în contextul în care 2017 a fost desemnat de ONU- Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Astfel, orașul nostru a găzduit această conferință organizată de Asociația Amfiteatru, Asociația Eastern Danube Convention & Visitors Bureau Giurgiu și Patronatul Județean pentru IMM Giurgiu, cu sprijinul mediului de afaceri locale și al instituțiilor giurgiuvene, conferința făcând este parte din Forumul Internațional pentru Turism Responsabil.

Cuvântul de deschidere a aparținut așadar edilului șef care a vorbit despre perspectiva municipalității în acest domeniu al turismului dunărean, punctând despre proiectele derulate sau aflate în curs de pregătire și evaluare prin care Giurgiu să ajungă un reper în turismul de weekend al regiunii sau turismul de afaceri, prin plasarea sa strategică. Primarul Barbu a reamintit despre CNIPT, proiectul de amenajare a Canalului Cama, portul de ambarcațiuni, prin care se dorește dezvoltarea regiunii.

Obiectivul municipalității este să promoveze capitalul natural, istoric și de agrement al orașului, prin punerea în valoare într-un circuit turistic a: Cetății Giurgiului, Podului Bizet, Parcului Alei, Clădirii Zalomit.

Printre invitații conferinței s-au numărat George Brezoi -Direcția de Antreprenoriat și Programe pentru IMM), Mihai Ogrinji (România Pitorească/ AJTR), Mircea Crisbășanu (Asociația Cycling Romania) sau Prof. Univ. Constantin Stoenescu (Decan Universitatea București) și Lili Ganceva, directorul Executiv al Euroregiunii Ruse-Giurgiu.

Evenimentul a cuprins trei paneluri- Premisele realizării unui produs turistic bazat pe tradiții și atracții locale si introducerea acestuia într-un circuit turistic, Dezvoltarea durabilă a comunităților și Identitate locala, resurse antropice și naturale și dezvoltare turistică.

Concluziile urmează a fi trase după ora 16.00, la finalul prezentărilor.

Ultima modificare: 26.09.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul WORKSHOP-UL STUDENȚILOR DE LA ARHITECTURĂ, CONTINUĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.