EXCELENȚA SA, AMBASADORUL JAPONIEI LA BUCUREŞTI, ÎN VIZITĂ ASTĂZI LA GIURGIU

EXCELENȚA SA, AMBASADORUL JAPONIEI LA BUCUREŞTI, ÎN VIZITĂ ASTĂZI LA GIURGIU

Municipiul Giurgiu a primit astăzi vizita Excelenței Sale, Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Kisaburo Ishii, la invitația vicepreședintelui Senatului, senatorul giurgiuvean Niculae Bădălău. Prima parte a vizitei oficiale s-a derulat la sediul prefecturii Giurgiu, în prezența prefectului Nina Carmen Crișu, a președintelui Consiliului Județean, Marian Mina, a primarului Nicolae Barbu si nu în ultimul rând a senatorului Bădălău.

Întâlnirea oficială a cuprins declarații bilaterale prin care a fost reafirmată susținerea reciprocă a celor două state în vederea dezvoltării unor relații de parteneriat solide. Președintele CJ, Marian Mina a vorbit despre valorile comune pe care le împărtășim ca popoare, legătura dintre România și Japonia, dar mai ales despre posibilitatea concretă de încheiere a unui protocol de colaborare, în beneficiul ambelor economii.
Despre poziția strategică pe care o ocupă municipiul Giurgiu, proiectul important de construire a unui port trimodal, aflat deja in implementare și care va oferi posibilități de dezvoltare strategică și condiții bune de operare noilor investitori, a vorbit primarul Nicolae Barbu. Acesta a punctat oportunitățile de dezvoltare, dar mai ales deschiderea pe care o au autoritățile giurgiuvene către investițiile străine, respectiv nipone și a lansat o invitație deschisă oamenilor de afaceri din Japonia interesați de extinderea afacerilor în spațiul european.

Discuțiile au continuat cu vicepreședintele Senatului pe teme de infrastructură, stabilitate economică și previziune pentru următorii ani, forță de muncă disponibilă, senatorul Bădălău concluzionând “Noi avem nevoie de tehnologia japoneză, dumneavoastră de seriozitatea noastră ca partener european și cu siguranță vom găsi calea cea bună pentru ambele țări ca să avem o relație cel puțin a fel de bună ca până acum”.
Onorat de primirea și de deschiderea autorităților române, Excelența Sa, Ambasadorul Japoniei la București a mulțumit gazdelor, a făcut o scurtă trecere în revistă a investițiilor japoneze în România și a declarat că va sugera investitorilor și zona de sud, cu potențial, în condițiile în care există forță de muncă disponibilă și rețeaua de transport va fi modernizată, atât feroviar cât și rutier, luându-se în calcul, evident, și transportul pe Dunăre.

Partea a doua a vizitei de la Giurgiu a avut loc în Zona Liberă, la sediul administrativ, acolo unde directorul general Liviu Cartojan a făcut o prezentare a oportunităților oferite, mai ales pentru investitorii non-euro, în condițiile în care ZLG se află în topul zonelor libere din România, grație componentei de industrie și facilităților oferite.
Oaspetele oficial a vizitat apoi, însoțit de conducerea Zonei Libere, primarul Nicolae Barbu și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, doua firme importante care operează in ZLG, respectiv Top Technology Giurgiu și Shipyard ATG ale căror produse ajung la export, respectiv Polonia, Rusia, Germania pentru componente auto si Franța, Olanda, Belgia, Germania, Elveția în cazul vaselor produse la Shipyard.

Vizita s-a încheiat cu concluzii benefice de ambele părți și cu dorința unor parteneriate solide pe viitor, între mediul de afaceri nipon și municipiul Giurgiu.

Ultima modificare: 27.09.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ANUNȚ PRIVIND ÎNTRERUPEREA FURNIZĂRII APEI POTABILE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.