PESTE 100 DE ACHIZIȚII LUCRĂRI DE PROIECTARE, DOCUMENTAȚII TEHNICE ȘI CONSULTANȚĂ, BAZA PROIECTELOR DE DEZVOLTARE ÎN MUNICIPIUL GIURGIU

PESTE 100 DE ACHIZIȚII LUCRĂRI DE PROIECTARE, DOCUMENTAȚII TEHNICE ȘI CONSULTANȚĂ, BAZA PROIECTELOR DE DEZVOLTARE ÎN MUNICIPIUL GIURGIU

Baza dezvoltării în municipiul Giurgiu, prin investiții concrete fie cu fonduri locale, naționale sau europene, prin proiecte de tip hard, stă în documentații tehnice, autorizații și studii specifice de care municipalitatea să dispună în momentul în care se lanseaza apeluri sau apar oportunități.
În acest sens, edilul șef, Nicolae Barbu, a făcut ieri în conferința de presă de bilanț al primului an după realegerea sa ca primar, o analiză a costurilor de proiectare subliniind tocmai importanța și necesitatea demarării acestor proceduri în avans:

“Au fost făcute în acest interval 121 de achiziții lucrări de proiectare, documentare și consultanță. Am tot gândit în 2016 ce vom face și cu ce vom continua în 2017 și 2018 și am alocat sume importante pentru studii de fezabilitate, lucrări de proiectare. Începeam anul trecut să elaborăm documentația tehnico-economică pentru clădirile publice și în 2017 a fost deschisă axa și am putut să aplicăm având aceste documente, eram deja pregătiți”.

Primarul Barbu a mai dat astfel de exemple legate de școli, gradinițe, locuri de joacă, actualizare expertiză Casa Tineretului, obiective de pe Axa 5.1 Patrimoniu Cultural, blocuri la Steaua Dunării și Obor, dar și documentatie pentru programul de eficiență energetică pentru aproape 60 de blocuri gata de anul trecut, elaborare DALI pentru străzi de piatră și pământ.

“Nu am venit în fața oamenilor anul trecut să le fac promisiuni deșarte, eu aveam în spate planuri concrete, studii demarate care stăteau la baza promisiunilor mele”, a conchis ediul șef care a continuat seria exemplelor concrete în acest sens al dezvoltării etapizate a municipiului, punctual și corect.

Ultima modificare: 09.06.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ADPP GIURGIU MODERNIZEAZĂ TROTUARE ȘI PORȚIUNI DE CAROSABIL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.