PREVENIREA EFICIENTĂ A INUNDAȚIILOR, PROIECT TRANSFRONTALIER DEPUS DE PRIMĂRIILE GIURGIU ȘI BREGOVO

PREVENIREA EFICIENTĂ A INUNDAȚIILOR, PROIECT TRANSFRONTALIER DEPUS DE PRIMĂRIILE GIURGIU ȘI BREGOVO

Ultimul proiect transfrontalier din seria celor cinci depuse pe programul INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020 este “Prevenirea eficientă a inundațiilor în zona transfrontalieră România-Bulgaria”. Proiectul este depus în parteneriat cu Primăria Bregovo – districtul Vidin, municipiul Giurgiu fiind lider de proiect și are ca obiectiv îmbunătățirea gestionării comune a riscurilor în zona transfrontalieră.

Grupul țintă al proiectului va fi format din populația ambelor municipalități. Implementarea proiectului va conduce la o abordare integrată a standardelor comune de gestionare a riscurilor în regiunea transfrontalieră. Prin acest proiect se va achiziționa echipament modern de monitorizare a apei, care va permite autorităților locale să întreprindă acțiuni adecvate pentru prevenirea inundațiilor pe teritoriul lor, având un impact direct asupra zonei transfrontaliere. Realizarea unei abordări transfrontaliere va reuni comunitățile și economiile regiunii de graniță România-Bulgaria să coopereze în domeniul prevenirii rapide și a răspunsului în situații de urgență folosind resursele și avantajele sale umane, naturale și de mediu într-un mod durabil.

Beneficiile atât pentru municipalități, cât și pentru zona de program sunt:

– creșterea eficienței și a reacției de urgență în caz de inundații

– reducerea impactului negativ al inundațiilor

– protejarea vieții locuitorilor

Bugetul estimativ al proiectului pentru municipiul Giurgiu este de 600.000 euro, din care:

– 510.000 euro (85%) – finanțare prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR)

– 78.000 euro (13%) – finanțare de la Bugetul de Stat

– 12.000 euro (2%) – contribuția proprie a municipiului Giurgiu

Ca și în cazul celorlalte patru proiecte depuse de municipalitate pe INTERREG V-A România – Bulgaria 2014-2020, acest proiect se află în prima etapă de depunere, cea a Scrisorii de intenție, în care se argumentează de ce este necesar proiectul în context transfrontalier și din punct de vedere al indicatorilor programului. Dacă va fi selectat, proiectul va trece în a doua etapă de depunere, aceea a Cererii de finanțare complete, ce cuprinde inclusiv documentația tehnică.

Ultima modificare: 22.05.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul PROIECT TRANSFRONTALIER DE REINTRODUCERE ÎN CIRCUITUL TURISTIC A UNUI MONUMENT ARHITECTURAL DE INTERES NAȚIONAL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.