REȚEAUA ȘCOLARĂ PENTRU ANUL 2017-2018 A FOST REORGANIZATĂ

REȚEAUA ȘCOLARĂ PENTRU ANUL 2017-2018 A FOST REORGANIZATĂ

Rețeaua școlară din municipiul Giurgiu pentru anul școlar 2017-2018 a fost reorganizată. Conform noii structuri aprobate de Consiliul Local în sedința ordinară de săptămâna trecută, Școala Gimnazială “Savin Popescu” va fi arondată Liceului Tehnologic Ion Barbu, Școala Gimnazială nr. 3 va fi arondată Școlii Gimnaziale „Mircea cel Bătrân”, iar Liceul Tehnologic (S.A.M.), Liceul Tehnologic “Miron Nicolescu” (Liceul de Chimie) și Colegiul Tehnic „Viceamiral Ioan Bălănescu” vor fuziona într-o singură unitate școlară, cu denumirea de Colegiul Tehnic Viceamiral „Ioan Bălănescu”.

Dacă în cazul Școlii Gimnaziale “Savin Popescu” și al Școlii Gimnaziale nr. 3 elevii vor învăța în continuare în aceleași clădiri, schimbarea fiind doar de ordin administrativ și financiar-contabil, elevii Liceului Tehnologic și ai Liceului de Chimie vor trebui să se mute în clădirea Colegiului Tehnic Viceamiral „Ioan Bălănescu”.

Între considerentele care au stat la baza reorganizării acestor unități școlare se numără optimizarea funcționării pe verticala sistemului de educație și formare profesională inițială, cu o conducere unică și un număr mare de elevi, eliminarea claselor cu efective de elevi sub limita minimă prevăzută de Legea educației naționale nr. 1/2011, precum și a claselor cu predare simultană prin comasarea claselor cu același profil/specializare/domeniu/calificare profesională, reducerea cheltuielilor materiale și încadrarea în numărul de posturi repartizate fiecărui inspectorat de către Ministerul Educației Naționale.

Ultima modificare: 08.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ECHIPAMENTE ȘI MOBILIER DIDACTIC ȘI DE LABORATOR PENTRU TREI UNITĂȚI DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN MUNICIPIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.