CONSILIERII LOCALI VOR VOTA MÂINE APROBAREA AUTORITĂȚII URBANE ȘI DEPUNEREA UNUI PROIECT EUROPEAN

CONSILIERII LOCALI VOR VOTA MÂINE APROBAREA AUTORITĂȚII URBANE ȘI DEPUNEREA UNUI PROIECT EUROPEAN

Consilierii locali se reunesc mâine, 16 martie, ora 13.00, într-o ședință extraordinară având pe ordinea de zi două proiecte de hotărâre, respectiv aprobarea înființării Autorității Urbane a Municipiului Giurgiu și aprobarea depunerii Proiectului “Sisteme de standard comune – procese optimizate în cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu”, pentru finanțare prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

În cadrul primului proiect, în raportul de specialitate realizat de Direcția Programe Europene este specificat faptul că Autoritatea Urbană a Municipiului Giurgiu, în contextul Parlamentului European, este un termen generic ce desemnează structura internă stabilită în cadrul municipiilor de județ care îndeplinește atribuțiile delegate de Autoritatea de Management a POR cu privire la selecția strategică a proiectelor finanțabile prin intermediul Axei Prioritare 4 a POR 2014-2020.

Astfel, municipiul reședință de județ îndeplinește rolul de organism intermediar la nivel secundar (II) în sistemul de management și control al POR 2014-2020. Autoritatea Urbană, dacă va primi votul pozitiv al consiliderilor, se va constitui la nivel de comisie și va fi formată din trei membri, având de preferință specializări sau experiență în domeniul tehnic, economic, dezvoltare regională, unul dintre membri având rol de coordonatori. Rolul acestei entități este de a prioritiza și selecta proiectele aferente SIDU (inclusiv PMUD), proiecte finanțabile în perioada 2014-2020 prin intermediul Axei Prioritare 4 a POR 2014-2020, pornind de la lista de proiecte intermediare și a fișelor de proiecte întocmite de către structurile interne ale Primăriei.

Al doilea proiect supus spre aprobare este depunerea proiectului “Sisteme și standarde comune – procese optimizate în cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu” pentru obținerea finanțării europene nerambursabile prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 – Sprijinirea autorităților și insituțiilor publice locale, atât din regiunile mai dezvoltate cât și din regiunile mai puțin dezvoltate, să introducă managementul calității în concordanță cu Planul de acțiuni pentru implementarea etapizată a managementului calității în autorități și instituții publice 2016-2020. Proiectul are un buget total în valoare de 425.000 lei, TVA inclus, contribuție proprie a UAT de 2% din valoarea eligibilă, respectiv 8500 lei (TVA inclus).

Obiectivul general al proiectului se află în concordanță cu obiectivul specific al POCA și vizează introducerea de sisteme și standarde comune în administrația publică locală ce optimizează procesele orientate către beneficiari în concordanță cu Strategia pentru Consolidarea Administrației Publice.

Ultima modificare: 15.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul CURĂȚENIE DE PRIMĂVARĂ ÎN MUNICIPIU, ÎN PARCURI ȘI SPAȚII VERZI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.