COMUNICAT DE PRESA DIRECȚIA POLIȚIA LOCALĂ GIURGIU

COMUNICAT DE PRESA DIRECȚIA POLIȚIA LOCALĂ GIURGIU

În perioada 20-26.03.2017, în segmentul orar 08.00-24.00, Poliția Locală a acționat în baza unui Plan de acțiune, cu un efectiv de 18 lucrători, pentru preîntâmpinarea, constatarea și sancționarea următoarelor fapte :

încălcarea prevederilor legale de către conducătorii autovehiculelor parcate neregulamentar, pe arterele rutiere principale ale municipiului;
încălcarea prevederilor legale privind fumatul în locuri interzise de Legea nr. 349/2016; Au fost sancționați elevi care fumau în unitățile de învățământ, persoane care fumau în incinta Spitalului Județean, au fost sancționați agenții economici care au permis fumatul în spațiile închise ale teraselor (cafenelele adiacente Teatrului Tudor Vianu, etc.).
aruncarea pe domeniul public a cojilor provenite din mâncatul semințelor, precum și depozitarea neautorizată a deșeurilor;
nerespectarea prevederilor H.C.L.M. nr. 39/2014, pentru aprobarea Regulamentului privind creșterea și deținerea câinilor de domiciliu în Municipiul Giurgiu (obligativitatea proprietarului de animale de companie, aflat în promenadă, de a avea asupra sa carnetul de sănătate al animalului, măturică, făraș și pungă pentru colectarea dejecțiilor de animale). Au fost sancționați foarte mulți propietari de animale de companie, care au declarat că nu cunosc aceste prevederi și că amenzile sunt foarte mari, între 500 și 1000 lei.
Au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.410 lei, din care 10 Avertismente scrise și au fost legitimate un număr de 77 persoane. Acțiunea a avut un real succes, mulți din cetățenii municipiului apreciind activitatea polițiștilor locali.

Ultima modificare: 27.03.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul SÂMBĂTĂ SEARĂ SE STING LUMINILE PENTRU O ORĂ!

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.