SC GSL, PREGĂTITĂ SĂ INTERVINĂ DUPĂ ANUNȚAREA CODULUI PORTOCALIU

SC GSL, PREGĂTITĂ SĂ INTERVINĂ DUPĂ ANUNȚAREA CODULUI PORTOCALIU

Codul portocaliu de ninsori și viscol anunțat în 11 județe din Sud-Estul țării între care și Giurgiu nu va lua prin surprindere autoritățile giurgiuvene. Societățile implicate în acțiunea de deszăpezire sunt pregătite să intervină în orice moment cu utilaje, material antiderapant și lucrători manuali, pentru ca traficul pe străzile principale ale orașului să se desfășoare în condiții bune.

Conform avertizării primite de la Prefectură, municipiul Giurgiu se va afla sub cod portocaliu de viscol puternic, vânt 70-85 km/h și vizibilitate sub 50 m, în data de 6 ianuarie, intervalul orar 02:00 – 18:00.

Prin urmare, reprezentanții Executivului și directorii societăților implicate în deszăpezire au avut astăzi o ședință de lucru la sediul Primăriei pentru a stabili modul de acțiune, forțele tehnice și umane implicate, necesarul de material antiderapant, măsurile de asigurare a utilităţilor (apă, energie electrică, gaz) către populaţie şi agenţi economici, identificarea persoanelor fără adăpost şi asigurarea cazării temporare a acestora etc.

Așa cum prevede Planul de deszăpezire, se va interveni mai întâi pe străzile din Urgența I (intrările în oraș, străzile principale, spitalul, instituțiile publice, școlile etc.), ulterior Urgența a II-a (străzile secundare adiacente Urgenței I) și abia apoi pe străzile din Urgența a III-a (aleile dintre blocuri, străzile din cartierele de case etc.).

Se va acționa cu 140 de persoane și următoarele utilajele de deszăpezire: o autospecială lama+sărăriță, o autospecială lamă+bazin de clorură, două autobasculante 8X4 lama+sărăriță, trei autobasculante 8X4 pentru transportat zăpada, 4 platforme de 3.5 tone, trei tractoare cu lamă frontală, un multicar, patru buldoexcavatoare și patru freze de zapadă pentru trotuar. Dacă va fi necesar, numărul utilajelor va fi suplimentat cu două autogredere, două încărcătoare frontale(wola), patru tractoare cu pluguri, două autobasculante 8x$ cu lamă + sărăriță.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, șoferii sunt rugați să nu parcheze autoturismele pe marginea străzilor.

Pe perioada codului portocaliu se va institui serviciul de permanență la sediul Primăriei. Telefonul pentru sesizări şi reclamaţii este 0246/ 219 409.

Ultima modificare: 05.01.2017 – 00:00 de către Primăria Giurgiu

Anteriorul ÎNCEPUT DE AN CU REDUCERI LA TAXELE ȘI IMPOZITELE LOCALE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.