S-a mărit numărul beneficiarilor de hrană gratuită la Cantina de Ajutor Social

S-a mărit numărul beneficiarilor de hrană gratuită la Cantina de Ajutor Social

Municipalitatea din Giurgiu a decis ca de luna aceasta, numărul persoanelor care beneficiază de hrană de la Cantina de Ajutor Social să fie majorat cu încă 100 de giurgiuveni. La 1 iulie 2015 pe listă erau înscrise 152 de persoane şi săptămânal câte 10 giurgiuveni vor fi adăugaţi.
Suma alocată zilnic pentru un beneficiar este de 12 lei pentru asigurarea a două mese: prânz şi cină. “La prânz oamenii primesc pâine, ciorbă şi felul doi, iar pentru masa de seară mezeluri, conserve şi lactate. Conducerea Cantinei de Ajutor Social face eforturi să alcătuiască zilnic un meniu echilibrat care să conţină toate elementele nutritive pentru o alimentaţie sănătoasa care să nu depăşească suma alocată din Bugetul Local “- a declarat Constanţa Ioniţescu – şef Cantina de Ajutor Social Giurgiu.
Majoritatea celor ce primesc mâncare de la Cantină sunt copii ai căror părinţi nu au niciun venit. În baza unei solicitări scrise, angajaţii Compartimentului Cereri – Cantină din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială verifică în teren veridicitatea datelor înscrise în cerere şi decid dacă se încadrează în categoria socială beneficiară de hrană gratuită.
La această dată, pe lângă cei 173 de giurgiuveni care primesc mâncare pe listele beneficiarilor Cantinei de Ajutor Social mai sunt înscrişi 6 adulţi cu pensii foarte mici care plătesc în cuantum de 30% din pensie şi patru cetăţeni străini cu statut de imigrant care în conformitate cu prevederile Legii 292 beneficiază de hrană gratuită timp de 90 de zile pe an (drepturi la servicii sociale pentru cetăţenii străini sau apatrizi care au domiciliul în România).

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul GIURGIU S-A CONFORMAT CERINŢELOR CONSILIULUI NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII DE A FACILITA ACCESUL PERSOANELOR CU DIZABILITĂŢI LOCOMOTORII LA TRANSPORTUL LOCAL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.