A DOUA EDIŢIE A “TABEREI INTERNAŢIONALE DE SALVARE DIN APĂ ŞI PRIM-AJUTOR”

A DOUA EDIŢIE A “TABEREI INTERNAŢIONALE DE SALVARE DIN APĂ ŞI PRIM-AJUTOR”

Ediţia a-II-a a taberei internaţionale “Salvatori din apă” a fost deschisă oficial, luni seara la Tabăra “Stejarul” de la pădurea Bălănoaia, aceeaşi locaţie ce a găzduit şi prima ediţie.
Tabăra internaţională “Salvatori din apă” este organizată de Filiala de Cruce Roşie Giurgiu, cu sprijinul Societăţii Naţionale de Cruce Roşie Română, al Primăriei Municipiului Giurgiu, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Vlaşca” Giurgiu, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Consiliului Judeţean Giurgiu şi al Crucii Roşii Bulgaria şi Italia.
La deschiderea oficială a fost prezent şi dr. Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, vicepreşedintele SNCRR.
La atelierele de pregătire pentru salvarea din apă vor participa echipaje din mai multe judeţe ale ţării (Caraş Severin, Bucureşti sector 2, Hunedoara, Braşov, Dâmboviţa, Neamţ, Vaslui, Bistriţa Năsăud, Arad Giurgiu, dar şi din Bulgaria, Croaţia şi Italia. Timp de 6 zile, echipajele prezente în tabăra de la Giurgiu vor participa la ateliere de salvare din apă şi de prim ajutor specific salvărilor din apă, organizate la Dunăre, dar şi la piscina din pădurea Bălănoaia.
Marţi, în prima zi a atelierului de salvare din apă, cele 12 echipaje s-au deplasat pe malul Dunării la plaja Mucă acolo unde le-au fost prezentate tehnica metodelor de salvare din apă curgătoare, a bărcilor cu motor şi semnalele de comunicare de la distanţă.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul COMUNICAT DE PRESĂ DE LA POLIȚIA LOCALĂ

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.