Stadiul lucrarilor la anumite investitii de anvergura din municipiul Giurgiu

Stadiul lucrarilor la anumite investitii de anvergura din municipiul Giurgiu

De mai bine de două luni, în diferite zone ale oraşului a fost dat startul unor lucrări de investiţii şi proiecte cu finanţare europeană, locală sau națională.
Dacă la unele dintre acestea, stadiul este destul de avansat, la altele municipalitatea întâmpină o serie de dificultăţi de implementare ca urmare a unor probleme de ordin tehnic. Este şi cazul Pistei de Atletism ce se construieşte în zona de agrement Steaua Dunării, lângă Sala Polivalentă, acolo unde din cauza unor neconformităţi în ceea ce priveşte executarea lucrărilor, proiectul a fost oprit până la remedierea greşelilor, sarcină ce îl priveşte strict pe constructor. Pista de atletism de lângă Parcul Tineretului va fi similară cu cele din ţările vestice europene, va avea patru culoare de alergare şi spaţii pentru săritura în lungime şi aruncarea greutăţilor.
La Bazinul de înot didactic (investiţie realizată prin Programul Naţional de Investiţii), din zona Parcului Tineretului, se lucrează la stratul filtrant de piatră, ce va avea 25 de cm grosime şi se pregăteşte fierul pentru fundatie. Bazinul va avea o lungime de 25 m, o lăţime de 12,5 m şi înălţimea variabilă de 1,2 – 1,8 m.
Un alt proiect de interes pentru municipiul Giurgiu este Piaţa de gross pentru peşte, investiţie ce se derulează corespunzător, finanţată prin Programul Operaţional de Pescuit 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este de aproape șapte milioane de lei. Proiectul prevede o hală pe o suprafaţă de peste 650 mp, dar şi zone de recepţie, depozitare şi livrare en-gross a peştelui şi a produselor din peşte.
Echipele de muncitori lucrează în prezent la compartimentarea construcţiei cu rigips pe interior, închiderea urmând a fi făcută cu panouri sandwich termoizolante. De asemenea, se lucrează la hidroizolaţia acoperişului şi canalizarea menajeră şi pluvială.
În ceea ce priveşte lucrările de amenajare a Canalului Cama (proiect finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit) până acum au fost montate palplanşele pentru stabilizarea şi consolidarea malului. În această zonă va fi amenajată o suprafaţă de aproape 2.200 mp unde se vor construi vestiare şi grupuri sanitare, un spatiu expoziţional, spaţiu de staţionare şi acostare pentru bărci şi hidrobiciclete, amenajare ponton, scenă şi tribună pentru spectatori, parcare şi alei pietonale, dar şi alte spaţii de recreere.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul PRIMARUL NICOLAE BARBU A FOST PREZENT ASTĂZI, LA RUSE, LA INAUGURAREA LUCRĂRILOR REALIZATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU CORIDORUL 9 PAN EUROPEAN

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.