PRIMUL PORT “VERDE” DIN ROMÂNIA VA FI CONSTRUIT LA GIURGIU

PRIMUL PORT “VERDE” DIN ROMÂNIA VA FI CONSTRUIT LA GIURGIU

Miercuri, 25 iunie 2015, Primaria municipiului Giurgiu a fost gazda unei conferinţe de presă în cadrul proiectului „PORTUL VERDE DE ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ GIURGIU” (High Performance Green Port Giurgiu). Partenerii proiectului care se dorește a fi piatra de temelie în dezvoltarea economică a orașului pentru perioada următoare sunt SC ILR Logistica România SRL, ILL Linz Austria, Primăria Giurgiu, Zona Liberă Giurgiu.
Construcția unui port trimodal la Giurgiu, cu toate facilitățile de transport, va oferi șansa investitorilor să dezvolte proiecte viabile într-o Zonă Liberă (vizează refacerea și modernizarea cheului de descărcare, extinderea căii ferate, reabilitarea infrastructurii rutiere din interiorul Zonei Libere până la cheu, dragarea canalului navigabil, modernizarea sistemelor de tehnologie a informației și integrarea acesteia în cadrul Sistemului de Informații Fluviale).
” Îmi exprim convingerea că High Performance Green Port Giurgiu este proiectul de care orașul avea nevoie pentru repoziționarea pe harta economică a porturilor românești, prin reîntoarcerea la tradiția portuară giurgiuveană de odinioară, atunci când Giurgiu reprezenta punctul de referință în comerțul cu cereale pe Dunăre.” – a declarat primarul Nicolae Barbu în cadrul celei de-a doua conferințe de presă a proiectului „PORTUL VERDE DE ÎNALTĂ PERFORMANŢĂ GIURGIU” (High Performance Green Port Giurgiu).
La întâlnire au participat și reprezentanți ai ministerelor de Externe și Transporturilor, proiectul fiind finanţat prin programul TEN-T (Reţeaua Europeană de Transport), Răzvan Cuc – directorul Administrației Zona Liberă, dr. Ralph Gallob – general manager Industrie-Logistik-Linz GmbH (IRL Logistica Romania), Executivul Primăriei, dar și alte organisme și structuri implicate în implementarea acestui proiect.
Studiile realizate în acest an se vor folosi pentru investiţia ce se va finaliza printr-un proiect de mare anvergură – construcţia, hală trimodală (apă-rutier-feroviar) care a fost deja depus la Comisia Europeană pentru finanţare prin programul CEF (Mecanismul Inter –Conectarea Europei). Valoarea proiectului este de peste 16,5 milioane de euro.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul ZIUA DRAPELULUI NAŢIONAL, SĂRBĂTORITĂ DE OFICIALITĂŢILE GIURGIUVENE

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.