FESTIVITATE DE PREMIERE PENTRU ELEVII, PARINTII SI PROFESORII PARTICIPANTI LA PROIECTUL VIATA FARA VIOLENTA

FESTIVITATE DE PREMIERE PENTRU ELEVII, PARINTII SI PROFESORII PARTICIPANTI LA PROIECTUL VIATA FARA VIOLENTA

Elevii, părinții și profesorii participanți la activitățile proiectului ‘Viață fără Violență’ privind prevenirea și combaterea violenței în școli vor fi răsplătiți în cadrul unei festivități de premiere ce va avea loc joi, 18 iunie, la Palatul Național al Copiilor din București, începând cu ora 13.00. Proiectul “Viață fără Violență” se află la a doua ediție și se derulează în 12 licee din București și în opt licee din Ilfov, Giurgiu, Prahova și Brașov. La Giurgiu proiectul s-a derulat în două unități de învățământ, respectiv Liceul Teoretic Tudor Vianu și Liceul Teoretic Nicolae Cartojan. Proiectul a avut ca obiectiv organizarea unor activități interactive și s-a adresat unui grup țintă de 60 de elevi din clasa a IX-a din cele două licee, cadrelor didactice și părinților.
În ședința extraordinară de luni, 15 iunie, consilierii locali au aprobat alocarea sumei de 19.000 lei pentru acordarea de premii elevilor, profesorilor și părinților și pentru tipărirea unui manual de educație juridică pentru elevi “Unde-i lege nu-i tocmeală” într-un tiraj de 2.000 de exemplare. Manualul conține informații cu privire la infracțiuni care pot fi săvârșite de minori, regimul sancționar și extrase din câteva legi importante, fiind explicate pe înțelesul elevilor noțiuni cu caracter juridic și aspecte cu privire la drepturile copilului, toate acestea având un caracter informativ, de prevenire și conștientizare a elevilor, dar și responsabilizare civică.
Primarul Nicolae Barbu va fi prezent joi, 18 iunie, la București, la festivitatea de premiere, alături de invitați precum președintele României, ministrul Justiției, ministrul Educației și Cercetării Științifice, prefectul municipiului București, prefecții celor patru județe, adjunctul Avocatului Poporului, primarul Capitalei și primarii celor șase sectoare din București, precum și primarii celorlalte trei județe participante în proiect.
“Am luat exemplul municipiului București în care s-au editat broșuri pentru copii și noi am zis să mergem un pic mai departe și să facem și împreună cu domnul inspector șef Gigi Oprișan ca în orele de dirigenție tinerii să aibă niște broșuri în care să se studieze foarte simplu și pe înțelesul lor care sunt capcanele legislative pentru unele fapte și cum pot să preîntâmpine și să nu facă acele fapte nelegale. Și zicem noi că această broșură care se va edita până la începerea anului școlar (…), iar o broșură cu lucruri pe înțelesul părinților să fie adresată și acestora, pentru că e bine ca și părintele să știe și prin discuțiile pe care le are cu copilul acasă să-i spună care sunt lucrurile pe care să nu le facă și din ce cauză să nu le facă”, a precizat edilul șef Nicolae Barbu.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul PRIMARUL NICOLAE BARBU A FOST PREZENT ASTĂZI, LA RUSE, LA INAUGURAREA LUCRĂRILOR REALIZATE ÎN CADRUL PROIECTULUI CU CORIDORUL 9 PAN EUROPEAN

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.