CONSILIERII LOCALI AU APOBAT LIMITA DE VITEZA IN ORAS LA 50 KM PE ORA

CONSILIERII LOCALI AU APOBAT LIMITA DE VITEZA IN ORAS LA 50 KM PE ORA

În prezent limita de viteză în municipiul Giurgiu, pe anumite tronsoane de drumuri publice, este de 60 km/h, Giurgiu fiind unul din puţinele oraşe din ţară în care această limita a rămas valabilă.
Consilierii locali au votat în ultima şedinţă ordinara din 28 mai 2015 modificarea vitezei de deplasare a autovehiculelor de la 60 la 50 km/h. Principalul motiv care a stat la baza acestei hotărâri îl reprezintă creşterea numărului de accidente rutiere, acestea având drept cauză viteza, sub cele două forme, excesivă şi neadaptată. Astfel, şoferii care vor circula pe Bulevadrul Bucuresti, se vor deplasa cu 50 km/h.
Primarul Nicolae Barbu spune că şi plângerile venite de la giurgiuvenii ce locuiesc pe străzile proaspat reparate, care cer montarea de limitatoare de viteză, acuzând şoferii că aleargă în voie pe aceste străzi, l-au determinat să iniţieze acest proiect de hotărâre. Edilul șef a menționat că va cere ajutorul Poliţiei, solicitând totodată apariţia radarelor în aceste zone cu probleme.
Argumentele Poliţiei (instituţia care a constibuit la luarea acestei decizii printr-o serie de informatii şi date statistice puse la dispoziţia autorităţilor locale) sunt cât se poate de reale. “Pe toată lungimea Bulevardului Bucureşti, segment de drum care asigură legătura cu DN5 şi zona centrală a oraşului, s-au înfiinţat trei sensuri giratorii, existând un numar de 16 treceri pentru pietoni semnalizate prin indicatoare şi marcaje, din care patru treceri de pietoni care orientează pietonii în traversarea străzii în doi timpi, obligându-i să se asigure corespunzator. În ceea ce priveşte intensitatea traficului, Bulevadrul Bucureşti este considerat principala arteră de circulaţie din oraş, preia majoritatea fluxurilor de autovehicule, biciclişti şi pietoni care se deplasează zilnic în şi dinspre zonele adiacente, atingând valori de trafic ridicate la orele de intrare şi ieșire a personalului de la serviciu, între orele 6.30-8.00 şi 15.00-17.00” – se mai specifică în comunicatul Poliţiei.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE DESFĂŞOARĂ CAMAPANII DE INFORMARE ÎN PARTENERIAT CU PRIMĂRIA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.