CAINII FARA STAPAN O PREOCUPARE PENTRU MUNICIPALITATE

CAINII FARA STAPAN O PREOCUPARE PENTRU MUNICIPALITATE

De la începutul acestui an și până în prezent, Giurgiu Servicii Locale, societatea care gestionează situația câinilor fără stăpân din municipiu, a capturat de pe străzile orașului 196 de câini, 23 doar în luna aprilie.
Odată ridicați de pe străzile orașului, câinii sunt aduși la adăpostul special amenajat pe Canalul Plantelor, acolo unde li se asigură hrană, adăpost şi tratament medical. Astfel, câinii sunt înregistrați, deparazitați intern și extern, vaccinați antirabic, sterilizați, microcipați și introduși în baza națională de date, în vederea adopţiei. Pe parcursul lunii aprilie au fost înregistrate 10 adopţii, iar de la începutul anului, 61 de câini maidanezi au fost adoptaţi.
Având în vedere că numărul locurilor de la adăpostul de pe Canalul Plantelor este limitat, adopțiile sunt o soluție eficientă la problema câinilor fără stăpân, întrucât în felul acesta se eliberează locuri în adăpost unde pot fi aduși alți câini capturați de pe străzi. În acest moment în adăpost se află 570 de câini. Pentru adopții, cetățenii se pot adresa la numerele de telefon: 0246/215.111, 0737/000387.
Primăria Municipiului Giurgiu a încheiat un parteneriat cu organizaţia germană DsN (Deutschland sagt Nein zum Tiermorden) pentru adăpostul public al câinilor fără stăpân de pe Canalul Plantelor pentru organizarea campaniilor de sterilizări gratuite a câinilor cu stăpân, cu scopul de a împiedica înmulţirea necontrolată a câinilor pe străzile municipiului. Hrana pentru patrupedele din adăpost este asigurată tot de organizaţia germană.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul MUNICIPALITATEA SPRIJINA IN CONTINUARE IGIENIZAREA SUBSOLURILOR

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.