PROIECTUL DE AMENAJARE A CANALULUI CAMA PRINDE CONTUR – ASTAZI A FOST DAT ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR

PROIECTUL DE AMENAJARE A CANALULUI CAMA PRINDE CONTUR – ASTAZI A FOST DAT ORDINUL DE INCEPERE A LUCRARILOR

Dupa ce luni a fost dat ordinul de începere a lucrărilor la blocul C2 din Tineretului, astăzi, 29 aprilie, primarul Nicolae Barbu a semnat un alt ordin, de data aceasta în cadrul proiectului denumit „Amenajare spaţiu de agrement pe Canal Cama, adiacent Pod Bizetz – Municipiul Giurgiu”.
Aşa cum au declarat şi la faţa locului, atât primarul municipiului, cât şi constructorul care a câştigat licitaţia, Constantin Telehoi, în cadrul proiectului vor fi realizate următoarele facilităţi recreaţionale:
– promenadă de-a lungul malului;
– ponton – scenă plutitoare;
– o clădire pentru depozitarea ambarcațiunilor;
– o clădire destinată expozițiilor de artă și manifestărilor culturale;
– o clădire destinată vestiarelor și grupurilor sanitare;
– terase bordate cu vegetație;
– terase înierbate deasupra clădirilor;
– traseu pietonal la nivelul carosabilului bordat cu vegetatie;
– gradene;
– parcări;
– trepte/rampe ce coboară de la nivelul trotuarului existent la nivelul promenadei din imediata vecinătate a canalului.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional pentru Pescuit şi este în concordanţă cu obiectivele Măsurii 1 – Valorificarea sectorului pescăresc şi a turismului piscicol, Acţiunea 5 – Amenajarea unor spații pentru servicii și agrement pentru turiști. Locaţia proiectului este pe canalul Cama, adiacent pod Bizetz, fiind vorba de o suprafaţă de circa 2.200 mp. Perioada de implementare este de 12 luni, iar valoarea totală de circa 1.900.000 lei.
După finalizarea proiectului, zona se va transforma într-una de promenadă, cu facilităţi moderne care va atrage o gamă cât mai variată de utilizatori, oferind activităţi pentru diferite categorii de vârstă. Zona amenajată de faleză, zona pietonală şi cea a digului vor avea o infrastructură adecvată zonei adiacente canalului. Se va realiza o consolidare a malului pe toată lungimea amenajării, ulterior executându-se o infrastructură şi un finisaj specific zonei de trafic pietonal.
Municipalitatea mai are în plan şi alte proiecte la Canalul Cama, asigurate fie din bugetul propriu, fie din fonduri europene.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul PRIMUL CENTRU DE INGRIJIRI PALIATIVE PENTRU BOLNAVII IN STADIU TERMINAL INAUGURAT LA GIURGIU

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.