Multiplul campion Nicu Ginga, Cetatean de Onoare al municipiului Giurgiu

Multiplul campion Nicu Ginga, Cetatean de Onoare al municipiului Giurgiu

Municipiul Giurgiu are un nou cetățean de onoare. Este vorba despre fostul campion mondial și național la lupte greco-romane, Nicu Gingă. În ședința ordinară de miercuri, 22 aprilie, consilierii locali au aprobat cu unanimitate de voturi conferirea acestui titlu onorific celui care în prezent își dedică voluntar timpul și experiența pentru a antrena grupele de copii înscrise la Clubul Sportiv Municipal Dunărea Giurgiu.
Născut la 10 martie 1953 în comuna Gostinu, județul Giurgiu, sportivul Nicu Gingă a obținut între anii 1970 și 1980 trei titluri de campion mondial și șapte titluri de campion național la lupte greco-romane. De asemenea, a obținut medalii de argint la jocurile olimpice, europene și universitare.
Între 2009 și 2011 a antrenat grupele de copii la Clubul Atletic Giurgiu, iar în prezent antrenează voluntar grupele de copii la CSM Dunărea Giurgiu.
Distincția de Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu i-a fost înmânată multiplului campion, joi, 23 aprilie, după slujba religioasă dedicată sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, eveniment cu care au debutat Zilele Municipiului.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul DREPTURI SALARIALE PENTRU POLITISTII LOCALI APROBATE IN CONSILIUL LOCAL

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.