SITUATIA CAPTURARII SI ADOPTIEI CAINILOR FARA STAPAN DIN MUNICIPIU

SITUATIA CAPTURARII SI ADOPTIEI CAINILOR FARA STAPAN DIN MUNICIPIU

Primăria Municipiului Giurgiu prin intermediul Giurgiu Servicii Locale acționează zilnic în vederea capturării câinilor fără stăpân și aducerea acestora la adăpostul special amenajat pe Canalul Plantelor.
Astfel, de la începutul anului până în prezent au fost capturate 134 de patrupede, în adăpost fiind cazate în acest moment 550 de animale. Zonele în care se înregistrează o creștere a numărului de maidanezi sunt Policlinică și Tineretului, bd-ul CFR, ANL Obor, Piața Centrală, Șos. Sloboziei-Istru-Cimitirul Sfântul Haralambie și zona Abator-Casa Tineretului.
Echipele de ecarisaj însoțite de un polițist local acționează pentru capturarea câinilor în urma sesizărilor primite din partea cetățenilor.
În ceea ce privește adopțiile, în 2015 s-au înregistrat 39 de cereri. Persoanele interesate să adopte un câine trebuie să depună o cerere conținând datele de identitate la Adăpostul de câini fără stăpân din Strada Voestalpine nr. P1/P2, de luni până vineri, între orele 10.00-15.00. Relații la telefon 0737/000.387, persoană de contact Gina Isaia.
Dacă animalul îndeplinește toate condițiile pentru adopție, respectiv deparazitare internă și externă, vaccin polivalent și antirabic, microcipare și înregistrare în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS), acesta poate fi luat din adăpost în termen de 24 de ore de la depunerea cererii. În cazul în care nu sunt îndeplinite aceste condiții, procesul de adopție durează o săptâmână.
Pentru mai multe informații privind situația capturării câinilor fără stăpân din municipiu, puteți accesa site-ul oficial al Primăriei Giurgiu,aici.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul GIURGIUVENII SUNT ASTEPTATI LA MECIUL CU FCSB

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.