ACTIUNILE INTREPRINSE DE ORGANIZATIA GERMANA DSN CONTINUA SI IN 2015

ACTIUNILE INTREPRINSE DE ORGANIZATIA GERMANA DSN CONTINUA SI IN 2015

În luna septembrie a anului precedent, municipalitatea din Giurgiu reprezentată prin Giurgiu Servicii Locale a semnat cu organizaţia germană Deutschland sagt Nein zum Tiermorden o convenţie de colaborare pentru a găsi mai multe soluţii în ceea ce priveşte gestionarea câinilor fără stăpân.
Prin acest protocol, organizaţia germană şi-a asumat mai multe obligaţii, acţiunile cele mai importante întreprinse de către Deutschland sagt Nein zum Tiermorden fiind organizarea campaniilor gratuite de sterilizare a câinilor cu stăpân din Giurgiu.
Totodată, pe lângă aceste campanii ce au fost întreprinse în anul 2014 reprezentanţii ONG-ului au venit în sprijinul patrupedelor cu: hrană uscată şi conserve – 45.000 kg; au renovat şi construit cuşti pentru câini (sectorul de la stradă) – 18 cuşti 3m x 3,2m (turnat beton, au pus acoperiş din tablă, structură metalică – plasă sudată încastrată în beton); au refăcut integral sectorul de carantină din adăpost – termoizolată (turnat beton, construcţie din panouri sandwich, acoperite cu tablă, confecţionare şi montare uşi din plasă sudată); au acoperit cuştile existente şi cele nou făcute cu placă tego şi fibră de sticlă pentru protecţie împotriva intemperiilor; au făcut donaţii de pleduri, paturi, culcuşuri pentru câini; au confecţionat cuşti individuale din lemn; au donat vase pentru apă (găleţi 10 litri prevăzute cu suport metalic – 150 buc.).
De la începutul acestui an şi până în prezent Deutschland sagt Nein zum Tiermordern şi-a continuat activitatea şi a donat 16.500 kg de hrană uscată şi conserve pentru patrupedele ce se află în prezent în adăpost.
De asemenea, în data de 7 februarie 2015, organizaţia germană a încheiat un contract cu un cabinet veterinar care se va ocupa în adăpostul pentru câinii fără stăpân de prestarea următoarelor servicii medicale: deparazitare internă, deparazitare externă, vaccinare, sterilizare-castrare, identificare animal (microcipare şi înregistrare în RECS). Toate aceste operaţiuni medicale sunt prestate gratuit pentru câinii fără stăpân din adăpost, contravaloarea acestora fiind achitată de către Asociaţia Deutschland sagt Nein zum Tiermordern e.V. (DsN).

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul GIURGIUVENII SUNT ASTEPTATI LA MECIUL CU FCSB

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.