Concurs de cultura generala intre liceele si colegiile din municipiu

Concurs de cultura generala intre liceele si colegiile din municipiu

Consiliul Local al Tinerilor Giurgiu organizează o primă acțiune pe anul 2015 ce va consta într-un set de concursuri de cultură generală, în colaborare cu Consiliul Local al Seniorilor, Biblioteca Județeană, dr. Cosmin Georgescu și liceele din municipiu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Giurgiu.
Concursul se intitulează “Riști și câștigi” și se adresează elevilor din clasele IX, X, XI, XII, acțiunea acestuia desfășurându-se în trei faze, respectiv faza pe liceu, faza locală și faza finală.
Pentru faza pe liceu, ordinea liceelor a fost stabilită aleator astfel:
20.02- Liceul Tehnologic ”Ion Barbu”
23.02- Liceul Tehnic ”Viceamiral Ioan Bălănescu”
25.02- Liceul Teoretic ”Nicolae Cartojan”
27.02- Colegiul National ”Ion Majorescu”
02.03- Liceul Tehnologic ”Miron Nicolescu”
04.03- Seminarul Teologic ”Teoctist Patriarhul -Sf. Ioan Valahul Giurgiu”
06.03- Liceul Teoretic ”Tudor Vianu”
08.03- Liceul Tehnologic( Școala de Arte și Meserii)
Celelalte faze vor fi stabilite ulterior și anunțate de Secretariatul Consiliului Local al Tinerilor Giurgiu, în timp util, la toate liceele înscrise.
Concursul de cultură generală „Riști și câștigi“ este o competiție inedită ce și-a propus să testeze cunoștințele de cultură generală ale elevilor din colegiile și liceele giurgiuvene. Concursul le dă posibilitatea elevilor concurenți să citească, să studieze, să afle lucruri noi, în completarea cunoștințelor pe care le dobândesc zi de zi la școală.
În acest scop, dr. Cosmin Georgescu va elabora o amplă bibliografie pentru toate domeniile ce vor face obiectul concursului, respectiv științe, artă/sport, literatură, istorie și geografie.
Prima faza a concursului se va desfășura pe durata a aproximativ două luni, în perioada februarie-martie 2015, în care vor fi selectați elevii cei mai pregătiți de la fiecare liceu. Începând cu a doua jumătate a lunii martie vor fi programate calificările (4 confruntări între licee), iar în aprilie va avea loc faza finală.
Premiile puse în joc sunt trei trofee pentru locurile I, II, III și premii constând în cărți oferite de Biblioteca Județeană, diplome și multe alte surprize pregătite de organizatori.
Concursul va fi jurizat de o comisie formată din membrii Consiliului Local al Seniorilor.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Anunt privind intreruperea apei potabile

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.