ATELIER DE LUCRU PENTRU INCLUDEREA CETATII GIURGIU IN CIRCUITUL TURISTIC

ATELIER DE LUCRU PENTRU INCLUDEREA CETATII GIURGIU IN CIRCUITUL TURISTIC

Compartimentul Arhitectură Urbană și Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Municipiului Giurgiu în colaborare cu Depatamentul Sinteza de Proiectare, din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „ Ion Mincu”- București organizează în perioada 16 februarie – 18 martie un atelier privind studiul modalităților de intervenție în situri deja construite și corelarea noilor forme proiectate cu revitalizarea construcțiilor existente din punct de vedere al expresiei, al impactului volumetric sau al noilor utilități.

Sub egida „Operațiuni în situri cu personalitate”, Departamentul Sinteza de Proiectare alege ca tema Cetatea Giurgiu, unde urmărește exersarea operării în situri deja construite și corelarea noilor propuneri cu reablilitarea construcțiilor existente din punct de vedere volumetric și funcțional, realizarea racordului la spațiul proxim și încadrarea în contextul studiat. În principal, după efectuarea analizei multicriteriale a zonei, studiul se va concentra pe stabilirea unor programe, apreciate ca necesare pentru revitalizarea amplasamentului respectiv. Definirea, dimensionarea şi complexitatea spaţiilor vor fi precizate funcţie de posibilităţile de integrare în situl existent, de constrângerile urbanistice din proximitate şi vor avea la bază o argumentare teoretică şi stilistică.

Scopul acestui atelier este propunerea de intervenţie minimă, dar de impact în vederea includerii Cetăţii Giurgiu în circuitul turistic. Minimumul de intervenţie presupune propunerea unui traseu de vizitare şi a unui muzeu de sit cu spatiu expozitional si spatii de depozitare, grupuri sanitare, spatii tehnice, etc., zona de vanzare suveniruri, platform parcare vizitatori , bileterie, cabina paza si imprejmuire.

Întregul atelier se va desfășura în cadrul Facultăţii de Arhitectură, pe echipe , iar rezultatele acestora vor consta in:

1. Plan situație / axonometrie – amenajare 1:1000

2. Planuri, secțiuni, faţade 1:20 – 1:200

3. 1 imagine ansamblu

4. 1 imagine detaliu

5. Machetă 1:500

6. Text prezentare proiect max. 1500 caractere

Planșele vor fi predate sub forma unei broșuri A3 în format pdf.

Toate piesele desenate și fotografiile machetei vor fi predate și în format jpeg cu latura lungă de 3000 pixeli, iar textul de prezentare în format .doc.

Miercuri, 18 februarie, profesorul coordonator conf. dr. arh. Georgica MITRACHE si asistentul sau dr. arh. Dragos Mihai DORDEA, împreună cu studenţii au fost prezenți la Giurgiu, pentru a vizita sit-ul și muzeul- sectorul de arta medievala, unde au fost primiti de arhitectul sef al municipiului Anne Marie GACICHEVICI si dl. Emil PĂUNESCU care a prezentat pe scurt istoria lui Mircea cel Bătrân și importanța lui pentru Giurgiu.

În data de 4 martie, în cadrul Facultatii de Arhitectură, va avea loc o critică de atelier, în care studenţii vor prezenta o situaţie a stadiului actual al lucrărilor, iar pe data de 18 martie va avea loc prezentarea finală a rezultatelor, in sala de consiliu a Primariei Municipiului Giurgiu.

Rezultatul acestui atelier va intra in arhiva PMG, putând fi utilizat ca baza în proiectarea unor viitoare propuneri, în vederea accesării de fonduri.

Ultima modificare: 21.09.2022 – 14:06 de către

Anteriorul Prima faza a concursului de cultura generala STII SI CASTIGI

Contactează-ne!

Primăria Municipiului Giurgiu © 2024. Toate drepturile rezervate.